Gejzírbe zuhant és súlyosan összeégett egy nő a Yellowstone Nemzeti Parkban

Vágólapra másolva!
Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy New Hampshire-i nő a Yellowstone Nemzeti Parkban, miután belelépett egy gejzírbe.
Vágólapra másolva!

A New Hampshire állambeli Windsorból származó 60 éves nő a férjével és a pórázon tartott kutyájukkal egy kijelölt ösvényen sétáltak a Mallard Lake Trailhead közelében hétfő délután, mikor megtörtént a baleset. 

A nő alatt beszakadt a vékony talajréteg, amin áttört a forró víz és súlyosan megégette a lábát. 

A nőt harmadfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. A baleset az Old Faithful gejzír közelében történt. 

A park felhívja a látogatók figyelmét, hogy a hidrotermális területek sétányain és ösvényein fokozott óvatossággal járjanak, mivel ezeken a területeken a talaj törékeny és vékony, a felszín alatt pedig forró víz van - írja a CBS.

A háziállatokat ugyan beengedik a park területére, de csak a kijelölt helyeken sétáltathatják őket, amik közé nem tartoznak ezek a veszélyes útvonalak. 

Az eset kivizsgálása folyamatban van. 

A közel 9000 négyzetkilométeres nemzeti parkban 1890 óta legalább 22 ember halt meg a hőforrás okozta sérülés következtében.

A park idén augusztusig 3,5 millió látogatót fogadott. 

Nyáron egy öt embert szállító terepjáró tért le az útról és és zuhant bele egy több méter mélységű forró termálvízben. Mind az öt utasnak sikerült magától kimenekülnie, de kórházba kellett szállítani őket. Nemrég pedig az egyik turistát egy hét börtönbüntetésre ítélték, miután a tiltó táblák ellenére behatolt egy olyan veszélyes területre, ahol gejzír törhet ki bármelyik pillanatban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!