Több tonna, dzsungelben elásott drogot foglaltak le nyomozók - fotó

Vágólapra másolva!
Rekord mennyiségű kokaint találtak elrejtve egy dél-amerikai dzsungelben. A drogot Európába akarták szállítani és egy titkos leszállópálya közelében találta a nyomozóhatóság. Az ügyben a kábítószerellenes ügynökség (DEA) is segítette a helyi rendőröket.
Vágólapra másolva!

A dél-amerikai Guyana hatóságai vasárnap közölték, hogy több mint 3,6 tonna kokaint foglaltak le, amelyet a venezuelai határhoz közeli buja dzsungelben találtak. A hatalmas drogfogást a közelmúlt legnagyobb lefoglalásának tartják a környéken. Robeson Benn biztonsági miniszter újságíróknak elmondta, hogy becslése szerint a kábítószer értéke legalább 200 millió dollár (71 milliárd forint). 

James Singh, a guyanai vámhivatal kábítószer-ellenes egységének vezetője elmondta, hogy a drog-csempészek gödröket ástak a földbe, hogy elrejtsék a kokaint, majd fadeszkákkal fedték le azokat.

A drogot egy titkos leszállópálya közelében találták 

-mondta a vámtisztviselő. A rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat, és keresnek még kettőt, akik elmenekültek a helyszínről. A guyanai rendőrség és katonaság, valamint az Egyesült Államok kábítószer-ellenes hatósága is részt vett az akcióban - írja a CBS.

Örülünk, hogy a DEA velünk van, és megosztja velünk az információit 

 - mondta Benn.

Néhány napja cikket közöltük arról, hogy rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Puerto Rico közelében, előtte pedig arról is írtunk, hogy kokainvásárlás miatt tartóztattak le egy ausztrál olimpikont Párizsban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!