Hajszárító okozhatta a tüzet, amiben egy anya és két kisgyereke halt meg

Vágólapra másolva!
Egy anya és két kisgyermeke meghalt, miután tűz ütött ki otthonukban a gyerekszobában. A rendőrség szerint egy hajszárító okozta a tragikus balesetet.
Vágólapra másolva!

Az éjszaka közepén, hajnali 2 óra 55 perc körül egy lakóházban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az épületből sűrű füst szállt fel. A tűzoltók kiérkezésekor az épület előtt állt a 36 éves apa, aki a saját oltási kísérletei ellenére sem tudta kimenteni 35 éves feleségét, valamint 3 és 6 éves gyerekét az égő lakásból.

A tűzoltóság légzőkészülékes csapatai behatoltak a lakásba, és az anyát és a gyerekeket élettelenül találták a gyerekszobában. 

A tűzoltók a három személyt kivitték a házból, ahol a mentőszolgálat azonnal megkezdte az újraélesztési intézkedéseket, de azok sikertelenek voltak. A rendőrség szerint a gyerekszobában tűz ütött ki. A három ember megfulladt álmában - írja az NDR.

A helyszíni vizsgálatok után a nyomozók úgy vélik, hogy 

a tüzet egy hosszú ideig bekapcsolva hagyott hajszárító okozta.

 A használat után még mindig forró volt, és a gyerekszobában egy plüssállatokkal és más játékokkal teli dobozra volt helyezve. 

A plüssök érintkehettek a hajszárító forró fűtőtekercsével, ami tüzet okozott. A mérgező füst gyorsan elterjedt a szobában, ami végül a három ember halálához vezetett.

Az apát is súlyos sérülésekkel kórházba szállították - írja a Bild.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!