Halottakat rabolt ki egy brit rendőr

Muhammed Darr, MuhammedDarr, Muhammed Mustafa Darr, MuhammedMustafaDarr
Fotó: Met Police
Vágólapra másolva!
Halott emberek bankkártyájával vásárolt, és további értéktárgyakat lopott tőlük a helyszínelés során a 39 éves Muhammed Mustafa Darr. A rendőr emellett a gyászoló rokonok füle hallatára beszélt tiszteletlenül a halottakról. A bíróság három év négy hónap börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

Évekkel ezelőtt két megmagyarázhatatlan haláleset helyszínére hívták Muhammed Mustafa Darr-t, a Met Police munkatársát. Mint kiderült,

2018 decemberén átkutatta a halott Howard Smith-t, és talált benne egy bankkártyát, melyet zsebre tett. Azonban nem érte be ennyivel,  fél évvel később egy Alasdair Burnside nevű halott férfi értékeit is magával vitte: egy bankkártyát, egy laptopot, illetve egy Louis Vuitton táskát.

Az áldozatok családjai elmondták, hogy szó szerint sokként érte őket, amit Darr tett.

A bíróság azt is megállapította, hogy 

a rendőr Smith kártyáját használta fel egy Fitbit karóra vásárlásához, és több százezerért vásárolt Apple termékeket ugyanabban az üzletben. Burnside kártyájáról pedig iPad és más termékeket vásárolt,

 és további két helyen is kísérletezett vele, ekkor azonban a kártya elutasításra került. Darr elismerte, hogy három rendbeli munkahelyi szabályszegést követett el. 

Muhammed Darr, MuhammedDarr, Muhammed Mustafa Darr, MuhammedMustafaDarr
Fotó: Met Police / Met Police

A Southwark-i koronabíróság koronabíróságon tartott tárgyaláson Burnside testvérei is részt vettek. 

Sokkoló volt számunkra a felfedezés, hogy Muhammed Mustafa Darr meggyalázta testvérünk holttestét, ellopta a tulajdonát, a személyazonosságát és a jó hírnevét. Bíztunk a rendőrökben, hogy tiszteletben tartja testvérünk holttestét és holmiját, azonban most teljesen elvesztettük a beléjük vetett bizalmunkat. Muhammed Mustafa Darr-t és a Metropolitan Police-t felelősségre kell vonni, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő"

-mondta az eset kapcsán Julia Burnside.

Épp elég sokk volt nekem a bátyám korai halála, ám Muhammed Mustafa Darr tette szó szerint megbotránkoztatott. Undorodom tőle, mint embertől Darr emellett egyáltalán nem tisztelte a halott bátyámat. Képes volt megkérdezni, hogy miért állnak „furcsán és viccesen” a szemei. Ekkor arra gondoltam, hogy talán ez az első holttest, amit látott

- tette hozzá a másik testvér, Kirsty Burnside.

image

A nő elmondta, hogy annak ellenére, hogy megkérte, hogy hagyja ezt abba, 

a rendőr elkezdett a bátyja oszladozó végtagjain gúnyolódni, amiből világossá vált számára, hogy Darr beteges gondolkodású, érzelmek nélküli, hidegszívű ember.

Ezután látta, hogy a férfi kinyitja a halott bátyja táskáját. Amikor pedig a család szerette volna visszakapni Burnside úr telefonját, amelyen mindkettőjük fényképe volt, Darr azt állította, hogy a telefon elveszett, és mindössze ennyit mondott:

Megtörténik néha az ilyesmi"

A telefont soha nem sikerült visszaszerezni, Kirsty Burnside pedig hozzátette: 

"Darr úr viselkedése egyáltalán nem volt professzionális, és még csak a szemembe sem tudott nézni. Soha nem kaptuk vissza a telefont, és soha többé nem hallottunk Darr úrról." 

Az ítélethirdetés során Sally-Ann Hales bíró ezt mondta:

"Hajnali fél 2-kor egy rendőrautóval a helyszínre hajtott, átkutatta az autót, és ellopott egy Louis Vuitton táskát és laptopot. Később beismerte, hogy elvette a táskát, és közölte, hogy elnézést kért, amiért visszaélt a helyzetével, és felajánlotta, hogy visszaküldi a táskát. Ekkor még csak néhány hónapja dolgozott a rendőrségen. Azonban ez nem minden: felhasználta két halott férfi banki adatait. Az ön vétsége a bizalom durva megsértése volt, ezzel aláásta a rendőrségen dolgozó kollégái becsületét is"

A walthamstow-i Barr beismerte bűnösségét. Összesen három év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték, ezen kívül 28 napon belül több, mint 300 ezer forintnyi összeget kell fizetnie, továbbá 800 ezernyi bűnügyi költséget. 

A bíró a tárgyalás végén részvétét fejezte ki történtek miatt az áldozatok családtagjai felé.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!