Hatalmas károkat okoz az árvíz Ausztriában: eltűnt egy autópálya - videó

Vágólapra másolva!
A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki számos ausztriai, csehországi és lengyelországi régióban is – írja hírösszefoglalójában az MTI. A neheze még hátra van és a szakemeberek további gátszakadásokra készülnek fel.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az esőzések miatt kritikus a helyzet Közép-Európában. Arról is írtunk, hogy 100 éve nem tapasztat árvíz érheti el Alsó-Ausztriát és már halálos áldozatai is vannak az ausztriai áradásoknak.

Az árvíz miatt alsó-ausztriai St. Pölten és Tulln kerületeket is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították vasárnap kora reggel. 

Hatalmas károkat okoz az árvíz Ausztriában. Fotó: HELMUT FOHRINGER / APA / AFP / Austria OUT

Ausztia számos településén a helyi polgári védelem riasztást adott ki. A katasztrófavédelmi szervek kibővített hatáskörrel és utasítási joggal lépnek fel. Több helyen az embereket ki kellett menekíteni otthonaikból. Az ÖBB (vasúttársaság) tájékoztatása szerint az Amstetten és St. Valentin közötti vasúti közlekedés éjszaka szünetelt - írja a Mandiner.

További gátszakadásokra figyelmeztetnek az országban. Fotó: ROLAND SCHLAGER / APA / AFP / Austria OUT

Stephan Pernkopf, Alsó-Ausztria tartomány kormányfőhelyettese jelezte: 

az esőzés ismét felerősödhet, és emiatt újabb gátszakadásokra lehet számítani. Hétfő délelőttől újra emelkedni fog a folyók vízszintje a térségben.

A közösségi oldalakon több árvízről készült videó is megjelent:

Érkezik az árvíz hazánkba is, így alakult ki a jelenlegi helyzet Magyarországon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!