Meghalt egy tiktoker, mikor volt férje élő adásban felgyújtotta

Vágólapra másolva!
Miközben éppen élő adást indított egy fiatal influenszer a kínai Tiktokon, a volt férje rátámadt, majd felgyújtotta a nőt, aki később belehalt a sérüléseibe. Azonban nem ő az első, akit influenszer támadás ér. Az elmúlt időszakban rendkívül sok olyan videósról hallani, akiket az utcán vagy akár videózás közben támadtak meg.
Vágólapra másolva!

A napokban robbant hír, hogy egy magyar bajnok bokszolót is influenszer támadás ért, miközben a népligetben várakozott a buszra. A fiatal TikTokkerhez oda lépett egy férfi, mondván pénzt akar váltani. Mikor a fiatal fiú a férfinek a nála lévő két darab tízezrest oda adta, akkor a tolvaj azért cserébe hamis pénzt tett a kezébe, majd elfutott. Koloszár Valentin a férfi után ment, és mikor utolérte, akkor a tolvaj társa kiabálni kezdett vele és késsel fenyegette. Az esetről a rendőrség is tudomást szerzett, és szeptember 11-én elfogták a támadókat. 

Koloszár Valentin, támadás, rablás, tolvaj, pénz, influenszer támadás
Influenszer támadás érte a magyar bajnok bokszolót. A fiú a TikTok oldalán számolt be a esetről.
Fotó: TikTok

Azonban nem Koloszár Valentin volt az első akit támadás ért. Áprilisban számoltunk be arról, hogy egy mexikói 21 éves influenszert, Vielka Pulidot az edzőteremből kifelé jövet talált el egy golyó. A fiatal lánnyal együtt a barátja is meghalt. Mint az kiderült valószínűleg nem Pulido vot a célpont, ugyanis a nő parfümöket árult az interneten és nem vett részt semmilyen illegális tevékenységben, a barátjával ellentétben. 

A nyomozók a támadás helyszínén megtalálták a gyilkos fegyverből származó 20 9 mm-es és hat darab 45 mm-es töltényeket. 

Influenszer támadás Kínában

2020. szeptember 14-én az interneten Lhamo néven ismert, 30 éves nő az apja házában jelentkezett be élőben a Douyin-en, a TikTok kínai változatán, mikor volt férje rátámadt. Lhamo közösségi oldala 75 ezer követővel büszkélkedhetett, ahol a nő megosztotta életét a követőivel, bemutatta rajongóinak a szecsuáni vidéket. Lhamo a videóiban legtöbbször hagyományos tibeti ruhát viselt. 

Miután Lhamo elvált a férjétől, az apjához költözött. A férfi megpróbálta helyre hozni a megromlott kapcsolatát egykori feleségével még a válás után is, azonban a nő ezt nem hagyta neki. Emiatt a férfi dühös lett az influenszerre és elment a nő apjának házához, ahol a volt felesége élő adásban jelentkezett be a TikTok oldalán. A férfit nem érdekelte, hogy több ezren élőben nézik, ahogy benzinnel leönti, majd felgyújtja a nőt. Lhamonak a támadás után olyan súlyos sérülései lettek, hogy a kórházban meghalt. A férfit a bíróság halálra ítélte és tavaly júliusban kivégezték. 

Amerikában egy táncos TikTokker épp az influenszer támadás tette híressé. Hannah Viverette nagy beleéléssel, egyedül táncolt Maryland-i Hagerstown-i lakásának nappalijában, miközben videót rögzített a telefonján. Viverettének az volt a terve, hogy a táncos videó közzé teszi a TikTok oldalán, hogy azzal szerezzen magának követőket. Ám az egyik pillanatban gyanús mozgásra lett figyelmes. A lány megkérdezte, hogy "ki az?", majd megkérte az idegent, hogy menjen ki a házából. Ekkor egy kapucnis férfi állt meg az influenszer teraszán, zsebre dugott késszel, miközben mosolyogva nézte Viverettét. 

Bár a lány még soha nem beszélt az idegen férfival, annak ellenére felismerte, mivel a betörő a környéken lakott. Később a rendőrség Angel Moises Rodriguez-Gomezként azonosította a támadót, aki miután az influenszer észrevette, elmenekült a helyszínről. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!