Közel 70 kokaincsomagot nyelt le egy nő

Vágólapra másolva!
Kokaincsomagokat mutatott a röntgenfelvétel egy nő gyomrában a johannesburgi OR Tambo repülőtéren, a csempészt letartóztatták.
Vágólapra másolva!

A röntgenfelvétel kimutatta, hogy kokaint csempészett egy nő a gyomrában - írja a Sky News.

A 30 éves illető 68 csomagot nyelt le, amik súlya összesen 85 dekagramm volt. A meg nem nevezett namíbiai nőt letartóztatták a johannesburgi OR Tambo repülőtéren, egyébként Brazíliába szeretett volna utazni.

Ahogy arról az Origo nemrég beszámolt, két ember meghalt, két másik pedig kórházba került Ausztráliában, miután túladagolták magukat egy olyan droggal, amit kokainnak hittek, de kiderült, hogy valójában heroin van benne. A 2016-ban visszavonult holland futballista, Ronnie Stam is hatalmas bajba került, miután kiderült, hogy korábban több mint két tonna kokain csempészésében vett részt.

Németországban rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók, ezt júniusban közölték a hatóságok.

A hatalmas mennyiségű kábítószert először tavaly fedezték fel a hamburgi kikötőben, Dél-Amerikából származik.

Németország legnagyobb kokainfogását követően több szövetségi államban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Bajorországban, Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban, Hessenben és Alsó-Szászországban is házkutatásokat tartottak, amelyek eredményeként hét elfogatóparancsot adtak ki. 

A Brazília partjainál lévő vizekben élő cápák tesztje pozitív lett kokainra. A kutatók már régóta feltételezik, hogy a tengeri élővilágra hatással lehet a csempészek által a vízbe dobott kábítószer, mivel Florida, Dél- és Közép-Amerika környékén is több tonna kokaint találtak.

Júliusban kokaint, metamfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt találtak a pénzügyőrök egy görög buszban Röszkén - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.  A közlemény szerint egy görög rendszámú autóbusz utasai a határátkelőhelyen úgy nyilatkoztak: nincs vámköteles áru náluk. Azonban a pénzügyőrök a jármű és a csomagok átvizsgálásakor az egyik bőrönd alsó részében, a gyáritól eltérő kialakítású rekeszben, három, tégla formájú kábítószergyanús anyagra és négy zacskóba rejtve, 56 ezer euróra bukkantak. 

A tesztelés megerősítette, hogy a csomagokban 1200 gramm kokain és 560 gramm metamfetamin volt.

Márciusban egy hajós üldözés során a kolumbiai rendőrség lefoglalta az ország idei legnagyobb kokainszállítmányát. Több milliárd forintnak felel meg a rakomány értéke.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!