Újabb robbantás volt Kölnben, folytatódnak a bandaháborúk

Vágólapra másolva!
Szerda hajnalban robbanás történt egy kölni társasházban. Az épületből több mint 20 lakót kellett kimenekíteni.
Vágólapra másolva!

A robbanást Köln külvárosából, Peschből jelentették 2 óra 45 perckor. A detonációt követően tűz ütött ki az épület földszintjén lévő kávézóban. 

A kiérkezett rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint 20-25 embernek kellett elhagynia a házat.

 A tüzet egy órán belül eloltották, és a lakók visszatérhettek a lakásaikba. 

A mentőszolgálat közlése szerint két lakót a helyszínen füstmérgezés miatt láttak el, de kórházba szállításukra nem volt szükség. 

A közelmúltban megnyílt kávézó az incidens idején zárva volt, a szomszédok állítása szerint a tulajdonosai szabadságon vannak. A kávézó melletti két üzlet kisebb mértékben károsodott. A házban esett károk felmérése még folyik. 

A rendőrség nyomozást indított a robbanás okainak megállapítására, és azt is vizsgálják, hogy az ügy összefüggésben lehet-e a Kölnben a közelmúltban történt robbanásokkal. 

A múlt héten két robbanás is volt a belvárosban, egy divatbolt és egy diszkó előtt. 

A hatóságok gyanúja szerint kábítószer-terjesztő bandák közötti összecsapások lehetnek a kölni bűnügysorozat hátterében, amelynek köze lehet a marokkói maffiához.

A Világgazdaság azt írja, hogy 

a korábbi robbanások a hatóságok szerint egy bandaháborúhoz köthetők, amit 300 kilogramm kannabisz eltűnése robbanthatott ki. 

Az ügyben a rendőrség szerint túszejtés is történt a rivális bandák között a nyár elején. A most kiégett kávézó mindössze párhónapja nyílt meg, a tulajdonosok a szemtanúk szerint éppen nyaralásukat töltik.

A nyomozók szerint a droggal átvert banda most próbálja visszaszerezni a kábítószert vagy annak árát, és ez állhat a robbanások hátterében.

A Világgazdaság szerint az elmúlt hónapokban kisebb robbanásokról érkeztek jelentések Észak-Rajna–Vesztfáliában, melyeket különböző bandákhoz kötnek. 

Nyáron egy rotterdami iskolánál történt robbantás, horogkereszteket festettek az épületre. 

Legalább 48 ember meghalt Nigéria középső részén, miután egy üzemanyagot szállító tartálykocsi összeütközött egy utasokat és szarvasmarhákat szállító teherautóval. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!