Elszabadult ló okozott halálos balesetet egy kaliforniai autópályán

Vágólapra másolva!
Több jármű ütközött a hétvégén egy kaliforniai autópályán, ezek egyike egy lovat szállított. A ló az ütközés után kijutott az utánfutóból, és áttörte egy autó szélvédőjét. A kocsi utasa meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy autó utasa meghalt, amikor egy ló áttörte a szélvédőt egy dél-kaliforniai autópályán történt sorozatos baleset során vasárnap - írta az ABC News. 

A baleset azzal kezdődött, hogy a lovat szállító autó szalagkorlátnak ütközött - közölte a kaliforniai autópálya-rendőrség. Az ütközéstől a pótkocsi szétnyílt, a ló az autópályára zuhant. A pótkocsiba belehajtott egy kamion, eközben a ló átnyargalt az autópályán, de egy érkező autó elgázolta. Ezt a ló még túlélte, 

ekkor jött a halálos balesetet szenvedő autós, aminek a szélvédőjét átszakította a ló. 

Az első ülésen ülő 25 éves férfi meghalt, a sofőr, egy 27 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.  A ló is elpusztult a balesetben. Az ügyben senkit sem tartóztattak le, de a baleset körülményeit vizsgálják - nyilatkozta a rendőrség.

Magyarországon is történt hasonló baleset a közelmúltban, Borsodban egy tanyáról szökött meg több ló, és okozott halálos balesetet, míg márciusban Szentendrén a 11-es útra szaladt ki egy ló a forgalomba, de szerencsére nem okozott balesetet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!