Nyomravezetői díjat tűztek ki a hétvégi alabamai lövöldözés elkövetőire

Vágólapra másolva!
A négy halálos áldozatot és számos sebesültet követelő alabamai utcai lövöldözés tetteseinek kézre kerítése érdekében 100 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Miként arról beszámoltunk, négy ember meghalt és legalább 17 másik megsebesült egy lövöldözésben az Egyesült Államokban, az alabamai Birminghamben szombat este. A birminghami rendőrség három áldozat nevét hozta nyilvánosságra, ők a helyszínen meghaltak: a 21 éves bessemeri Anitra Holloman, a 27 éves birminghami Tahj Booker, és a 27 éves birminghami Carlos McCain meghalt a támadásban, valamint egy további személy, aki a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. A lövöldözés nem sokkal este 11 óra után történt.

A déli szövetségi állam Birmingham városának polgármestere közölte, hogy minden követ megmozgatnak a szombat éjszaka egy zsúfolt szórakozónegyedben történt lövöldözés elkövetőinek felkutatása, elfogása és felelősségre vonása érdekében. 

A bűnüggyel kapcsolatban hétfőig egyetlen letartóztatás sem történt. 

Az eddigi nyomozás annyit tudott megállapítani, hogy szombat éjszaka több ember nyitott tüzet a szórakozónegyedben az utcán tartózkodó tömegre. Birmingham rendőrfőnöke korábban arról számolt be, hogy a tettesek egy autóval érkeztek a helyszínre, ahol a járműből kiszállva tüzet nyitottak, majd gyorsan visszaszálltak és elhajtottak. Scott Thurmond közölte, hogy feltételezések szerint 

a támadók célpontja a tömegben állt és meghalt, ugyanakkor a legtöbb áldozat és sebesült véletlenül tartózkodott a közelben.

A feltételezések arról is szólnak, hogy az erőszakos cselekmény hátterében anyagi vita állhatott.

Sajtótájékoztatóján a rendőrség azt mondta, hogy szerintük „célzott lövöldözésről" van szó, és az "érintett személy" – akire a támadás irányult –, a halottak között van. Eddig még nem azonosították a támadás tényleges célpontját, és az sem derült ki, hogy miért lehetett célpont – írja a BBC.

Az AP News szerint a birminghami rendőrség együttműködik az FBI-al és az ATF rendőri szervezettel a nyomozásban - közölte a rendőrség. A hatóságok szemtanúk jelentkezését várják.

Ahogy az Origo megírta, idén júliusban egy, a mostanihoz kísértetiesen hasonló eset történt Birminghamben. Akkor szintén négy ember halt meg egy fegyveres támadásban egy szórakozóhelyen. Egy korábbi alabamai lövöldözésnek pedig három ember, köztük egy kisgyerek lett az áldozata.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!