Egy apa megkötözte iskolakerülő fiát Kínában, sokan felháborodtak

Vágólapra másolva!
Egy kínai férfi megkötözte tizenéves fiát és azzal fenyegette, hogy elviszi a rendőrségre, hogy nevelést kapjon. A nyílt utcán lejátszódó jelenet sokak felháborodását kiváltotta.
Vágólapra másolva!

Egy kínai férfi megkötözte tizenéves fiát, mert a fiú megbukott az iskolában és ezzel heves vitát robbantott ki az országban uralkodó nevelési stílusról. A férfit és fiát videóra vették, amint Hunan tartományban veszekednek és a fiú próbál ellenállni. A veszekedés egy üzlet előtt történt, ahol a tulajdonos a helyi médiának elmondta, hogy az apa, akit nem azonosítottak, egy munkás, aki 

1000 kilométert utazott a kelet-kínai Csöcsiangból Hunanba, miután a fiú tanárai felhívták. 

A bolt tulajdonosa szerint a 14 és 15 év közötti tinédzser rendszeresen lógott az órákról, és egy ideje már a lemorzsolódás szélén állt. Amikor az apa megérkezett, az utcán találta a fiát, közölte vele, hogy elviszi egy rendőrőrsre, hogy "nevelést kapjon". A fiú nem engedelmeskedett az apjának. 

Miért nem akarsz tanulni?

 - hallatszik a videón.

Később rendőrök is megérkeztek, hogy közvetítsenek a konfliktusban, és az egyik rendőr azt mondta, hogy beszélt az apával és a fiúval is, mielőtt megengedte nekik, hogy távozzanak. 

Ez a fiú még fiatal, és vissza kell mennie az iskolába

 - mondta egy rendőr. Kína tankötelezettségi rendszere szerint a gyerekeknek 15-16 éves korukig kell iskolába járniuk - írja a The Star.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy meggyilkoltak egy japán kisfiút Kínában, aki épp iskolába tartott amikor késsel támadt rá egy ismeretlen férfi

Tavaly májusban is történt egy hasonló eset, akkor a japán rendőrség közölte, hogy egy iskolás fiút mellkason szúrtak Tokió belvárosának egyik lakónegyedében. A gyanúsított kezén és ruháján vér volt, amikor letartóztatták.

Nem rég arról számoltunk be, hogy késsel támadt egy 12 éves fiú a Lisszabonhoz közeli Azambuja egyik iskolájában a diáktársaira. A 12 éves fiú hat társát késelte meg. Az áldozatok 11 és 14 év közötti gyerekek. Az egyik fiút súlyos mellkasi sérülésekkel szállították kórházba, öt lány pedig könnyebb sérüléseket szerzett a karján.

Az utóbbi időszakban több támadás is történt az itthoni iskolákban is. Volt olyan diák, aki brutálisan megkéselte az osztálytársát, és olyan is, aki azt tervezte, hogy mindenkit meg fog gyilkolni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!