Vadállatok üldözték, majdnem belehalt a hidegbe és a mérgezésbe a sorozás elől menekülő fiú

határsértő Kárpátok sorozás
A menekülés majdnem az életébe került
Vágólapra másolva!
A munkácsi határőregység munkatársai találtak rá arra a 21 éves fiatalra, aki "határsértésre" készült, és majdnem meghalt a Kárpátokban. A kárpátaljai magyar sajtó azt írja, hogy a férfi Románia felé tervezte elhagyni az országot.
Vágólapra másolva!

Embertpróbáló viszontagságokon ment keresztül az az ukrajnai fiatal férfi, aki a Kárpátokon átkelve próbálta illegálisan elhagyni az országot. Bár a beszámolók külön nem emelik ki, ám nagyon valószínű, hogy a sorozás elől menekült.

A beszámolók szerint 

mintegy 11 órán keresztül próbáltak a nyomára bukkanni a határőrök, akiket az édesapja értesített.

Amikor a határőrök megtalálták az átfagyott, éhes és szomjas férfit, az elmesélte a vele történteket - idézi fel a karpat.in.ua magyar nyelvű portál.

Online térképpel próbált tájékozódni

A fiatalember hegyi túrákról szóló videókból próbált felkészülni az illegális határátkelésre, vásárolt a hegyvidéken való átkeléshez szükséges ruhát és cipőt, még gázpalackot is. Miután útra kelt, 

az online térképeket követve folyamatosan tájékoztatta édesapját a tartózkodási helyéről. 

Vallomása szerint útja során több alkalommal is majdnem vadállatok áldozata lett, annak ellenére, hogy próbálta elkerülni a medvéket, és a farkasnyomokat is figyelte. Ráadásul súlyos mérgezést kapott, gyaníthatóan a patak vize miatt, amiből ivott. Ezután közel másfél napon át nem evett és ivott semmit.

Menekülése mindezek ellenére majdnem sikerült: 

az ukrán határőrök 50 méterre a határvonaltól tartóztatták le. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!