Újabb részletek derültek ki a müncheni lövöldözéssel kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról több cikkben írtunk, csütörtökön lelőttek a rendőrök egy férfit Münchenben a náci Németország történetével foglalkozó múzeum és az izraeli konzulátus közelében, miután az illető lövéseket adott le a nagykövetségre az 1972-es müncheni olimpiai mészárlás 52. évfordulóján. A 18 éves bosnyák származású Emrah I. a támadás előtt egy nappal vásárolta meg a Mauser karabélyt Ausztriában.
Vágólapra másolva!

Salzburgban vette a fegyvert egy nappal a támadás előtt a 18 éves, bosnyák származású Emrah I. - írja a Magyar Nemzet.

Az illető ezután Ausztriából Németországba utazott, Münchenben feltehetően az izraeli főkonzulátus ellen akart egy merényletet végrehajtani. A rendőrök halálos lövést adtak le rá a náci Németország történetével foglalkozó múzeum és az izraeli konzulátus közelében München déli részén csütörtökön, miután az lövöldözni kezdett az 1972-es müncheni olimpiai mészárlás 52. évfordulóján. 

Az izraeli külügyminisztérium közölte: a főkonzulátus zárva volt az incidens idején, és a képviselet munkatársainak nem esett bántódásuk. A lap azt írja, pénteken reggel még mindig nem lehetett bemenni a helyszín körüli területre.

Az utcák szabadon járhatók, de az egyes épületek és területek még mindig le vannak zárva

– mondta egy rendőrségi szóvivő, hozzátette, hogy a meghiúsult terrortámadásnak minősített bűncselekmény után fokozták a müncheni zsidó és izraeli intézmények védelmét. 

Az elkövető mindössze egy nappal a bűncselekmény előtt vásárolta a puskát, ezt onnan lehet tudni, hogy 

egy férfi jelentette a támadás után, hogy szerdán adta el a felvételeken látható embernek a fegyvert Salzburgban.

 Az elkövetőt 2028-ig eltiltották Ausztriában a fegyvertartástól, ez a puska azonban a "C" kategóriába tartozott, szabadon hozzáférhető volt. Csak regisztrálnia kellett volna a vásárlástól számított hat héten belül, amit meg is ígért az eladónak.

A terrorista a 6600 lakosú Neumarkt am Wallersee (Flachgau) településről származik, ahol csütörtökön rendkívüli állapot lépett életbe. A család állítólag beilleszkedett, a fiúval nem volt semmi gond. 

Emrah I. ellen tavaly már vádat emeltek terrorszervezethez való tartozás és az Iszlám Állam propagandájának terjesztése gyanújával. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!