Nőgyűlölettel vádolják a YouTube legnagyobb sztárját

Vágólapra másolva!
A legtöbb feliratkozóval rendelkező youtuber, MrBeast, az elmúlt hónapok sorozatos vádjai után újabb problémával néz szembe, méghozzá egy bírósági perrel. Az Amazon Prime- ra készülő, Beast Games című műsor játékosai beperelték.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Jimmy Donaldson ismertebb nevén MrBeast, amerikai youtuber, üzletember és filantróp. Youtube csatornája több, mint 290 millió feliratkozóval rendelkezik, ezzel a világ legtöbb feliratkozóval rendelkező tartalomkészítője, aki becslések szerint több mint havi 3 millió dollárt (1 065 millió forint) keresett a Youtube videók gyártásával. Félmilliárd rajongó, többmillió dolláros személyes vagyon és egy globális üzleti birodalom. Sok minden kell ahhoz, hogy a YouTube legnagyobb influenceré letaszítsák a trónról. De egy 54 oldalas bírósági dokumentum lehet az eddigi legkeményebb próbatétele.

MrBeast, azaz Jimmy Donaldson. Fotó: Michael Tran / AFP

A Prime Video készülő Beast Games című műsor öt női versenyzője jogi eljárást indít a MrB2024 nevű produkciós cég és az Amazon ellen Los Angelesben. 

A valaha volt legnagyobb valóságshow-versenyének hirdetett műsorban 1000 versenyző 5 millió dolláros (1 776 millió forint) nyereményért küzd -  ha adásba kerül, mivel a per válságba sodorta a műsort. A vádiratból kiderül, hogy a forgatáson nem csak a nőkkel való bánásmód volt kifogásolható, a résztvevők „alultápláltak és túlhajszoltak voltak”, ritkán és keveset kaptak enni és volt olyan aki 20 órán keresztül nem jutott táplálékhoz. A jogi dokumentum emellett olyan állításokat tartalmaz, hogy a résztvevők sokat szenvedtek egy olyan környezetben, amely "szisztematikusan elősegítette a nőgyűlölet és a szexizmus kultúráját".

MrBeast idén több váddal is szembekerült

De eddig minden alkalommal sikerült sértetlenül megúsznia. Júliusban a 26 éves youtuber azt mondta, hogy nyomozókat fogadott fel, miután korábbi műsorvezetőtársát, Ava Kris Tysont azzal vádolták, hogy egy tinédzsert molesztált. Ava tagadta a vádakat, de bocsánatot kért a múltbeli viselkedéséért, amelyet elfogadhatatlannak nevezett. MrBeast azt mondta, hogy felháborították a súlyos vádak - írja a BBC.

Korábban arról is írtunk, hogy a világ leghíresebb youtubere beszólt a milliárdosoknak. MrBeast szerint a leggazdagabb gazdagoknak igenis vissza kéne osztani valamennyit a rászorulóknak. Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy MrBeast lett a történelem legtöbbet kereső youtubere és augusztusban arról írtunk, hogy manipulálta nézőit a youtuber.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!