Egyre véresebb harcok Kurszkban, Oroszország bejelentést tett

Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz csapatok visszaszerezték az ellenőrzést az ukrán fegyveres erők által elfoglalt tíz falu felett a Kurszk régióban.
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok visszaszerezték az ellenőrzést 10 település felett a Kurszk régióban – közölte napi jelentésében az orosz Védelmi Minisztérium, írja a Meduza.

Az északi katonai csoport egységei felszabadították Apanaszovka, Bjahovo, Visnyevka, Viktorovka, Vnyezapnoje, Gordejevka, Krasznooktyabrszkoje, Obuhovka, Sznagoszty és Október 10. falvakat.

Továbbá a Védelmi Minisztérium szerint az orosz csapatok visszaverték az ukrán fegyveres erők két ellentámadását Fanaszejevka és Sznagoszty települések irányában és megakadályozták az Olgovka település irányába irányuló támadási kísérletet is.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara és az ukrán védelmi minisztérium az elmúlt napokban nem kommentálta a kurszki régióban kialakult helyzetet. A Gitanas Nausėda litván elnökkel szeptember 12-én tartott közös konferencián Volodimir Zelenszkij megerősítette, hogy az orosz csapatok ellentámadást indítottak a Kurszk régióban, és hozzátette, hogy "minden az ukrán terv szerint halad".

A napokban az orosz csapatok ellentámadást indítottak Kurszk határ menti területein – erről orosz haditudósítók és ukrán források egyaránt beszámoltak. Az egyik videóban, amelyet a Meduza geolokalizált, a 106. légi hadosztály egysége elfoglalta Sznagoszty falut az ukrán csapatok hátulsó alakzatainál.

Az ukrán OSINT projekt, a DeepState szintén beszámolt a Kurszk régióban, az ukránok bal szárnyán kialakult "romló helyzetről" és a Sznagoszty elleni támadásról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!