Elrettentő atomtámadásra készül Oroszország?

Vágólapra másolva!
A Norvég Sugárzási és Nukleáris Biztonsági Hatóság (DSA) radioaktív cézium-137 nyomait fedezte fel az orosz határ közelében.
Vágólapra másolva!

Az Interesting Engineering lap értesülései szerint cézium-137

radioaktív izotóp nyomaira bukkant a norvég Sugárzási és Nukleáris Biztonsági Hivatal (DSA) két, az orosz határral szomszédos településen.

Lehetséges, hogy egy elrettentő nukleáris kísérletet készít elő Moszkva - írja a Mandiner.

A településeken észlelt radioaktív izotópok szintje a levegőben „nagyon alacsony”, de arra enged következtetni, hogy valamilyen egyre erősödő nukleáris tevékenység folyik a szomszédos Oroszországban - jegyzi meg az Interesting Engineering. Az izotópokat szeptember 9-én és 12-én észlelték a hatóság szakemberei.

A lap felidézte, 

egy orosz nukleáris kísérleti telep nemrég úgy nyilatkozott, kész arra, hogy „bármelyik pillanatban” atomkísérleteket hajtsanak végre.

Moszkva utoljára 1990-ben hajtott végre atomfegyver-kísérletet. Most nyugati és orosz elemzők szerint Vlagyimir Putyin elrettentő üzenetként végrehajthat egy ilyet, ha a Nyugat engedélyt ad Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú rakétákkal támadja Oroszország belső területeit.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Zelenszkij arra kérte nyugati szövetségeseit, hogy az általuk szállított nagy hatótávolságú fegyverekkel támadhassa Oroszország belső területeit. A szövetségesek közül néhányan, így például a britek engedélyezték Kijevnek, hogy bevesse a Storm Shadow rakétákat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!