Egy repülőgép utasa élő egeret talált az ételben

Vágólapra másolva!
A Scandinavian Airlines (SAS) közölte, hogy egyik járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután szerdán egy utas a fedélzeten élő egeret talált az ételében.
Vágólapra másolva!

A gép a norvég fővárosból, Oslóból a spanyolországi Malagába tartott, és kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani a dániai Koppenhágában. 

Az eltérítés a légitársaság szabályzatának megfelelően történt, mivel az állat biztonsági kockázatot jelentett

- mondta Oystein Schmidt, a légitársaság szóvivője.

A járat utasait később egy másik géppel repítették Malagába.

A légitársaságok általában szigorú korlátozásokat vezetnek be a rágcsálókkal kapcsolatban a repülőgépek fedélzetén, hogy megakadályozzák az elektromos vezetékek átrágását. 

Ez rendkívül ritkán fordul elő. Az ilyen helyzetekre speciális eljárásokat vezettünk be, amelyek magukban foglalják a beszállítóinkkal való felülvizsgálatot is, hogy biztosítsuk, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer

- mondta a szóvivő.

Az egyik utas elmondta, hogy az egér hirtelen kiszökött az ételes dobozból, amelyet a mellette ülő nő nyitott ki a járaton. Az utas hozzátette, hogy bár a járatot elterelték, ez csak néhány órával hosszabbította meg az utazást - írja a BBC.

Egér állította meg a Swiss repülőjét is, az utasoknak egy másik géppel kellett elutazniuk. Ilyenkor főként attól lehet tartani, hogy a rágcsáló átrág valami fontos vezetéket. Pár éve egy madárpók szabadult el a fedélzeten, az utasokat sokkolta az eset.

Arról is beszámoltunk, hogy az AirAsia egyik Bangkokból Phuketre tartó járatán az utasok nagyon megrémültek amikor észrevették, hogy a felső tárolók felett egy élő kígyó van.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!