300 sérült, sok halott, újabb akció a Hezbollah ellen, most adóvevők robbantak

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hárman meghaltak, és sokan megsebesültek, miután robbanások rázták meg a terrorszervezet tagjainak temetését.
Vágólapra másolva!

Alig egy nappal a felrobbant csipogók után újabb merénylet történt a Libanonban aktív, síita terrorszervezettel összefüggésben. A Mandiner azt írja, hogy szerdán több robbanás is történt a Hezbollah három tagjának és egy gyereknek a temetésén, akiket a személyhívók öltek meg előző nap.

A Hezbollah egyik tisztviselője azt mondta az AP-nek, hogy ezúttal a csoport által használt walkie-talkie-k robbantak fel.

A libanoni állami hírügynökség szerint legkevesebb hárman meghaltak, és emberek százai sebesültek meg Bejrút környékén; a merényletek közül legalább egy az említett temetésen történt.

Ahogyan arról korábban írtunk, a Libanonban és Szíriában történt merényletekhez használt csipogók Magyarországon készülhettek. A tajvani Gold Apollo vállalat szerdán közölte, hogy a hibás személyhívók gyártási jogát átadták, és azokat egy budapesti cég gyártotta. A magyar vállalkozás, a BAC Consultung tulajdonos-ügyvezetője, Cristiana Bársony-Arcidiacono megerősítette, hogy szerződésben állnak az eszközt forgalmazó tajvani Gold Apollóval; azonban azt állította, ők nem gyártották, csak közvetítettek az eszközök kapcsán. Ezt utóbb Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Kovács Zoltán közösségimédia-posztjában is megerősítette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!