Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint szánalmas, amit a McLarennél csinálnak idén, mert úgy tűnik, nem akarják megnyerni a világbajnokságot.

A McLaren az Azeri Nagydíj helyszínén bejelentette, hogy a szezon hátralévő részében a brit Lando Norris lesz a kedvezményezett a csapaton belül az ausztrál Oscar Piastrival szemben. A brit istállónál nem mondták ki egyértelműen, hogy Piastrinak innentől minden esetben márkatársát kell segítenie, ráadásul Bakuban éppen az ausztrál nyert, mert Norris elrontotta az időmérőjét - bár a brit így is a 4. helyen zárt.

A két pilóta közül Norrisnak van nagyobb esélye az egyéni vb-címre, mert 59 ponttal van csak lemaradva az éllovas Max Verstappentől, de a McLarennél arról beszéltek, hogy megfelelő módon akarnak nyerni, nem pedig mindenáron. A korábbi F1-es világbajnok, a Sky F1 szakértőjeként tevékenykedő Jacques Villeneuve emiatt kemény kritikával illette a wokingiakat, szerinte szánalmas a hozzáállásuk.

F1 Italian Grand Prix 2024 Qualifying, Lando Norris, Oscar Piastri
A Sky F1 szakértői szerint egyértelműen Norrist kellene támogatni a McLarennél
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Én egy kissé szánalmasnak találom ezt. Ez itt a Forma-1, a csúcs. Ha McLaren-rajongó lennék, most nem lennék boldog. Tényleg nyerni akarnak? Érdekli őket? Nekem nem hangzik úgy, mintha nyerni szeretnének. 

Ez mind nagyon utópisztikus, gyönyörű, de ez nem F1. Azért vagy itt, hogy nyerj. Csak ez számít" - fogalmazott keményen a kanadai autóversenyző.

"Lando jobb volt Piastrinál a szezon első felében. 

Neki van esélye győzni, és ezen szabályok szerint kéne játszani. Nem igazán értem a koncepciójukat, számomra ez furcsa" - 

osztotta Villeneuve álláspontját a Sky F1 másik szakértője, az indiai Karun Chandhok, aki Piastri-rajongónak vallja magát, de ebben a helyzetben egyértelműen Norrist támogatná.

Tizenhét versenyhétvége után a 313 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 254 pontos Lando Norris és a 235 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 222 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 166, George Russell és Sergio Pérez pedig 143 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 476 ponttal vezet, 20 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 51-gyel a harmadik Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!