Diáknak adta ki magát, és szexuálisan zaklatott gyerekeket egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
85-120 év közötti börtönt kaphat az a 27 éves amerikai férfi, aki 2023-ban diáknak adta ki magát, és szexuálisan zaklatott több gyereket egy nebraskai középiskolában.
Vágólapra másolva!

Zachary Scheich 2023-ban csaknem két hónapot volt Lincoln Northwest középiskolában. 17 éves diáknak adta ki magát, a beiratkozáshoz hamisított születési anyakönyvi kivonatot, védőoltási jegyzéket, kidolgozott egy komplett háttértörténetet, sőt, szerzett egy "kamu anyát" is, a 23 éves Angela Navarro volt ebben a segítségére. Miután megvolt a beiratkozás Scheich áldozatokat keresett -– írta a New York Post.

2023 februárja és márciusa között Scheich szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy 13 és egy 14 éves diáknak – írta a lap.

Megpróbálta rávenni a 13 éves lányt, hogy találkozzon vele szex céljából, sőt pénzt is küldött neki, arra biztatva, hogy küldjön neki meztelen képeket.

Scheichet 2023. július 20-án tartóztatták le egy helyi könyvtárban, miután a rendőrségnek valaki jelentette, hogy „Zak Hess” néven van egy áldiák, aki telefonon vagy számítógépen keresztül hálóz be diáklányokat. A rendőrség több diákot meghallgatott az ügyben, a bántalmazó esetek nagy része nem került nyilvánosságra. 

Scheichet szerdán 85-től 120 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték kétrendbeli elektronikus kommunikációs eszközzel elkövetett gyermekcsábításért, kétrendbeli elsőfokú szexuális erőszak/erőszakos érintésért, valamint kettes osztályú bűncselekmény kísérletéért. Eredetileg kilenc bűncselekménnyel vádolták, de a júliusban kötött vádalku részeként csökkentették a vádakat. 

Az ítélethirdetésen Amber Scholte helyettes megyei ügyész „a ragadozók legrosszabb fajtájának” nevezte Scheichet.

„A közösségi médián keresztül célba vette, felkészítette és elcsábította őket”

– mondta Scholte. „Tette mindezt azzal az ürüggyel, hogy a társaik, a barátaik, és néhány esetben a barátjuk. És mindezt a saját szexuális céljai és kielégülése érdekében tette.”

Az ügyben letartóztatták a bűntársát is, de a nő ártatlannak vallotta magát és később óvadék ellenében elengedték. A pedofil férfi 41 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető - írta a lap.

Itthon egy veszprémi férfi ellen indult eljárás, aki megerőszakolta a náluk nyaraló gyereket, de elfogtak egy olyan bűnözőt is, aki a saját gyerekéről készített pornográf felvételeket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!