Tigris támadta meg a gondozóját Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Egy képzett tigrisgondozót kórházba szállítottak a karját ért sérülésekkel, miután az egyik ausztrál parkban megtámadta az egyik állat.
Vágólapra másolva!

A Queensland Ambulance Service (QAS) szerint a 40-es éveiben járó nő állapota stabil, de a queenslandi Gold Coastban található Dreamworldben végzett munkája során mély vágásokat és egyéb sérüléseket is szerzett.

Ez egy elszigetelt és ritka eset volt, és ennek megfelelően alapos vizsgálatot fogunk lefolytatni

- áll a vállalat közleményében. 

A népszerű vidámparkban - amelyet évente csaknem kétmillióan látogatnak - kilenc szumátrai és bengáli tigris él.

A QAS közölte, hogy a mentőket helyi idő szerint hétfőn 09:01-kor hívták a helyszínre egy tigrissel történt incidenst követően, és hogy a nőt azonnal kórházba szállították, ahol jelenleg is megfigyelik.

Ő az egyik legtapasztaltabb gondozó a Dreamworldben

- mondta a QAS megbízott kerületi igazgatója, Justin Payne.

A Dreamworld Tigris-sziget attrakciója csaknem három évtizede nyílt meg, és naponta két előadásnak ad otthont, amelyeken a nézők megnézhetik, amint az állatok a víz alatt úsznak egy csobbanómedencében, és az etetési idő alatt elfogyasztják napi adagjukat.

A Dreamworld szóvivője elmondta, hogy a vállalat most arra összpontosít, hogy azonnali segítséget nyújtson a hétfői támadásban érintett alkalmazottnak - írta a BBC.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy szívrohamban halt meg egy 23 éves állatkerti gondozó Mexikó nyugati részén, miután egy bengáli tigris megtámadta. A férfi épp a drótkerítésen átnyúlva simogatta a tigrist, ami aztán hirtelen elkapta a kezét és ráharapott. Az esetről videó is készült. A támadásról készült videót a magánállatkert tulajdonosa tette közzé, aki a helyi sajtónak hangoztatta: megvannak a szükséges engedélyei tigris tartásához. 

Az orvosok szerint a diabétesszel küzdő férfi néhány órával később súlyos szívrohamot kapott, amit nem élt túl.

Ukrajnában is megölte egy tigris a gondozóját. A 47 éves férfi a biztonsági előírásokat megszegve egyedül ment be etetéskor a vadállat ketrecébe, ahol az állat valamiért rátámadt és átharapta a torkát. 

Májusban arról is írtunk, hogy egy szumátrai tigris ölt meg egy munkást Indonéziában, a gyilkos állat után hajtóvadászat indult.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!