Több gyerek is meghalt egy instant zabkásától Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Egy instant zabkását kivontak a forgalomból Dél-Afrikában, miután állítólag három kisgyerek is meghalt miatta. A rendőrségi szóvivő egy helyi lapnak elmondta, hogy a 1,5 és 4 év közötti gyerekek gyomorfájásra panaszkodtak, mielőtt meghaltak.
Vágólapra másolva!

Siphokazi Mawisa alezredes, a Dél-Afrikai rendőrség szóvivője a Daily Maverick című helyi lapnak elmondta, hogy három 1,5 és 4 év közötti gyerek meghalt szeptember 27-én, pénteken, miután ettek a Top Score nevű instant zabkásából. A Spar szupermarket, ami a zabkását forgalmazza, utasította az összes üzletet, hogy vegyék le a zabkását a polcokról. A gyártó, Namib Mills nevű vállalat közleményében azt írta, hogy bár

jelenleg nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a termékünk felelne a három sajnálatos halálesetért, de nagyon komolyan vesszük az ügyet."

Pénteken a gyerekek állítólag azután lettek rosszul, hogy a helyi Spar üzletekben kapható vanília ízesítésű instant zabkásából ettek. A jelentések szerint egy negyedik, hétéves gyerek is rosszul lett és kórházba került a zabkása elfogyasztása után, de őt a hétvégén már ki is engedték a kórházból. A cég szóvivője részvétét fejezte ki az érintett családoknak, és közölte, hogy az összes instant zabkása terméküket leveszik a polcokról, amíg a nyomozás le nem zárul. 

Teljes mértékben együttműködünk minden illetékes hatósággal, és a teljes átláthatóság biztosítása érdekében saját belső vizsgálatot is kezdeményeztünk"

- közölte. Nem világos, hogy pontosan mi okozta a gyerekek halálát. Buffalo város önkormányzati szóvivője, Bongani Fuzile a Daily Mavericknek elmondta, hogy a zabkásából vett mintákat a Nemzeti Egészségügyi Laboratóriumi Szolgálathoz vitték elemzésre - írja a BBC.

Augusztusban írtunk róla, hogy ha ilyen ételt vett a gyerekének, akkor azonnal vigye vissza, mert mérgező lehet! A forgalomból már kivonták a terméket és a vásárlóktól is visszahívják a Müller drogérialánc üzleteiben kapható ételt. 

Arról is beszámoltunk, hogy egy ártalmatlannak tűnő édesség miatt halt meg egy fiatal, profi táncoslány New Yorkban. Egyszerűen öszeesett és meghalt, miután egy helyi szupermarketben rosszul címkézett sütit evett.

Augusztus végén pedig 19 féle élelmiszert hívott vissza az Aldi. A visszahívás azonban csak egyetlen üzletben értékesített termékekre vonatkozott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!