Trump újabb merénylője korábban forradalmárokat is toborzott Ukrajnába

Vágólapra másolva!
Trump újabb merénylőjéről, Ryan Routh-ról egyre több információ derült ki. Előbb előkerült az Azov ezred 2022-ben elkészült propagandavideója, amelyben a férfi is feltűnt, majd egy olyan felvétel is, amelyen Ukrajnába toborzott forradalmárokat, hogy "megdöntsék a rendszert".
Vágólapra másolva!

Egy JiDion nevezetű amerikai influenszer osztott meg egy olyan korábbi videót a YouTube-csatornáján, amelyben a Donald Trump ellen merényletet elkövető férfi a Harvard Egyetem előtt tartózkodott és forradalmárokat keresett Ukrajnának. 

Ryan Routh merényletet akart elkövetni Donald Trump ellen
A baloldali Ryan Wesley Routh merényletet akart elkövetni Donald Trump ellen
Fotó: Facebook

Ryan Routh közölte, hogy az ukránoknak "joguk van visszavágni", ehhez pedig olyan embereket keres, akik 

le akarják rombolni ezt az egész rendszert."

 

Ahogy azt korábban az Origo beszámolt, helyi idő szerint vasárnap délután egy férfi merényletet kísérelt meg Donald Trump republikánus elnökjelölt ellen a volt amerikai elnök golfklubjánál. A titkosszolgálat időben felfedezte a merénylőt, aki fegyverét hátrahagyva elmenekült a helyszínről, de rövid időn belül elfogták és beazonosították.

Az incidens után Trump a kiadott közleményében tájékoztatott, hogy biztonságban van.

"Lövések dördültek a közelemben, de mielőtt a pletykák elkezdenének kicsúszni az irányítás alól, azt akartam, hogy először hallgasd meg: 

BIZTONSÁGBAN ÉS JÓL VAGYOK! Semmi sem fog lelassítani engem. Soha nem adom meg magam! Mindig is szeretni foglak titeket, amiért támogattok engem."

 - írta.

Kiderült, az 58 éves baloldali merénylő az Azov ezred propagandavideójában is feltűnt 2022-ben. A videó hitelességét 100 százalékosan ugyan nem lehet ellenőrizni, de az tény, hogy Routh meghalna Ukrajnáért, ő maga írta ezt. A 2014-es Majdan-forradalom nyomán született zászlóaljról, a kegyetlen Azov ezredről a nyugati média nagyobbrészt hallgat. Nem véletlenül: antiszemiták, neonácik, elítélt bűnözők vannak köztük - és Zelenszkij elnököt támogatják, aki viszont Amerika kegyeltje. Így persze a nyugat-európai ultraliberális média is rajong érte - erről itt írtunk bővebben. 

A magyarellenes alakulatot támogatja Donald Trump idei második merénylője is, aki szintén napokkal a második elnökjelölti tévévita után akarta meggyilkolni Trumpot, éppen úgy, mint az első vita után - még az azóta félreállított Joe Bidennel szemben - Thomas Matthew Crooks, aki meg is lőtte a volt elnököt, idei elnökjelöltet, és megölte az egyik szimpatizánsát

Továbbá elterjedt az a hír is róla, hogy gyűlöli Donald Trumpot, valamint többször volt már dolga a rendőrséggel. Emellett imádja Bident és Harrist, egy áprilisi posztban a jelenlegi elnök kampányát a demokratikus és szabad Amerika kampányának titulálta, míg szerinte Trump rabszolgává tenné az amerikaiakat.

Donald Trump a merényletet megelőzően Orbán Viktorral példálózott a Kamala Harris elleni vitában


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!