Trump: A politika egy piszkos játék, de én szeretek nyerni - videó

Vágólapra másolva!
Interjút adott Donald Trump. A 45 perces interjúban, amelyet a népszerű podcaster, Lex Fridman készített vele, a volt elnök és republikánus elnökjelölt számos témát érintett. Beszélt többek között az ukrajnai és közel-keleti háborúk lehetséges megoldásairól, a 2020-as választás elvesztéséről, Kína szerepéről, a hit fontosságáról, valamint korábbi elnöki eredményeiről, amely során Orbán Viktor dicséretét is megemlítette.
Vágólapra másolva!

Donald Trump az interjú elején rámutatott, hogy szerinte azok, akik őt fasisztának nevezik, valójában a legnagyobb kommunisták. A kérdésekre válaszolva hangsúlyozta, hogy nem szeret veszíteni, de 

egy ország irányításánál nem csupán népszerű döntéseket kell meghozni, hanem olyanokat, amelyek az adott ország számára a legelőnyösebbek.

A republikánus elnökjelölt úgy véli, hogy a politikában és az elnöki kampányban is szükség van bátorságra – akárcsak az üzleti életben.

Donald Trump Addresses The Faith And Freedom Road To The Majority Conference
Donald Trump
Fotó: NurPhoto via AFP / Andrew Leyden/NurPhoto

Háború Ukrajnában

Amikor megkérdezték Trumpot, hogy képes lenne-e olyan egyezségre jutni, amelyet mind Vlagyimir Putyin orosz elnök, mind Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elfogadna, így válaszolt:

Ha nyerek, meg tudok kötni egy alkut, és akkor garantált lesz az üzlet. Ez egy háború, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Szörnyű! Biden a legrosszabb elnök országunk történetében, és ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, de megtörtént. És most már sokkal nehezebb lesz üzletet kötni, mint a kezdete előtt.

Trump szerint ez érvényes Izraelre és számos más konfliktusövezetre is, ahol háború dúl. Kifejtette, hogy a világ jelenleg egy nagyon veszélyes hely, ami nagymértékben annak tudható be, hogy Amerika vezetés nélkül maradt. Hangsúlyozta, hogy az ukrajnai helyzetet mielőbb rendezni kell, mert ennek a konfliktusnak akár beláthatatlan következményei is lehetnek, mint például egy harmadik világháború - számolt be róla a Magyar Nemzet.

Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy Putyinnak el sem kellett volna kezdenie a háborút.

Russian Airstrike In Odessa, Ukraine
A háború pusztítása
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Nina Liashonok/Ukrinform/NurPhoto

Kína

Az interjú során felmerült az a kérdés is, hogy az Egyesült Államok miként kerülheti el a háborút Kínával a 21. században. Trump erre így reagált:

Van egy nagyon szigorú tervem, hogyan állítsuk meg Ukrajnát és Oroszországot. És van egy ötletem Kínával kapcsolatban is, mivel igen nagy bajban vagyunk. De nem tudom megosztani még ezeket a terveket, mert félő, hogy akkor sikertelen lesz.

A legutóbbi amerikai elnökválasztás kapcsán Trump azt állította, hogy a demokraták csaltak. Joe Biden bevándorlási politikáját illetően pedig hozzátette:

Nálunk van a világtörténelem legrosszabb határa. A világ más országaiból is érkeznek emberek, börtönökből és elmegyógyintézetekből is, és rengeteg az utcai bűnöző. Jó úton vagyunk afelé, hogy elpusztítsuk az országunkat.

Trump úgy véli, hogy a bevándorlási válságot azzal lehetne megoldani, ha minél hamarabb eltávolítanák a bűnözőket az országból.

A marihuána tervezett legalizálásával kapcsolatban az elnökjelölt kifejtette, hogy ezt jogszerűen és összehangoltan kellene végrehajtani, hasonlóan a floridai példához.

President Biden Joins Vice President Harris On The Campaign Trail In Pittsburgh
Kamala Harris és Joe Biden
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Az interjú során az is elhangzott, hogy az ország megosztottabb, mint valaha. A kialakult helyzetért Trump két személyt hibáztatott: Joe Bident és Kamala Harrist.

Joe egy katasztrófa, és Kamala a végén rosszabb lesz, mint ő.

Trump szerint a demokraták a kampány során megalkotott történetekhez ragaszkodnak. Kijelentette, hogy ő maga tisztelettel viszonyul a demokrata és liberális szavazókhoz is, és tiszteletben tartja az élet értékét. Hozzátette:

Úgy gondolom, van esélyünk megmenteni az országot. A november 5-i választás az ország valaha volt legfontosabb választása, mert ha nem nyerjük meg, nem tudom, hogy lesz-e még egy választás, és végül kommunista ország leszünk.

A volt elnök azt is kijelentette, hogy Kamala Harris marxista politikusként tevékenykedik. Olyan politikai nézeteket képvisel, amelyek a demokratikus szocializmus felé vezetnek. Trump szerint ezeket az elképzeléseket már számos alkalommal kipróbálták különböző helyszíneken, de soha nem hoztak eredményt.

Donald Trump, Trump, DonaldTrump
Donald Trump
Fotó: AFP/Getty/Michael Ciaglo / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Az interjú során Donald Trump kiemelte korábbi elnöksége eredményeit, hangsúlyozva:

Nem voltak háborúink, amikor elnök voltam. Ez nagy dolog. Amikor elnök voltam, legyőztük az Iszlám Államot, de ezzel egy olyan háború kezdődött, amelyet közel sem nyertünk meg. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt mondta, a világnak vissza kell kapnia Trumpot, mert mindenki félt Trumptól. Én nem ezt a kifejezést használnám, de szerintem tiszteltek engem.

Trump kijelentette, hogy az elnöki hivatalát jó célok elérésére kívánja felhasználni. Arra is kitért, hogy szándékában áll nyilvánosságra hozni a Pentagon esetleges ufóaktáit. Az interjú utolsó részében a halandóság és a vallás témáját érintették, ahol Trump kiemelte:

Ha vallásos vagy, szerintem jobban érzed magad. Azt hiszem, országunkból hiányzik a vallás. Szerintem sokkal jobb hely egy vallásos ország. Bizonyos mértékig útmutató, hiszen vallás nélkül nincsenek védőkorlátok. Szeretném, ha visszatérnénk a valláshoz

- zárta szavait.

Az angol nyelvű interjút teljes terjedelmében itt megtekintheti:

Donald Trump szeptember elején a Fox Newsnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy szerinte Orbán Viktor erős vezető. Korábban Orbán Viktor és Donald Trump kapcsolatáról is beszélt Trump fő tanácsadója.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Robert F. Kennedy felfüggesztette kampányát és Donald Trumpot támogatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!