Összeütközött két vonat Prágában, sokan megsérültek - videó

Vágólapra másolva!
Két személyvonat ütközött össze szerda reggel Prágában a külvárosi Liben vasútállomáson, sok utas megsérült.
Vágólapra másolva!

A baleset következtében három tucat ember közepes vagy könnyebb sérüléseket szenvedett, néhányat közülük kórházba szállítottak ellenőrzés végett – közölte a prágai mentőszolgálat.

Egy menetrend szerint Libenbe érkező személyvonat reggel fél nyolc körül összeütközött egy másik személyvonattal, amely az állomáson vesztegelt

– mondta Dusan Gavenda, a Cseh Vasút szóvivője újságíróknak. Az álló szerelvény mozdonyvezetője részeg volt, két ezrelék alkoholt találtak a vérében - közölte Jan Danek rendőrségi szóvivő a Novinky hírportállal. A két szerelvény több mint 200 utasát buszokkal szállították át más vasútállomásokra. A vasúti közlekedés a libeni állomáson szünetel, és problémák keletkeztek az állomás környéki utcák közlekedésében is.

Néhány napja cikket közöltük arról, hogy legalább ketten meghaltak, rengetegen megsérültek egy egyiptomi vonatbalesetben.

Szeptember elején vonatbaleset történt Vác és Vácrátót között, az autó sofőrje a tilos jelzés ellenére haladt át a sorompón.

A MÁV kéri a szülőket és tanárokat, hogy fokozottan hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire: Három nap alatt két fiatalt gázolt halálra a vonat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!