Amerika legrosszabb polgármestere újra indul a választáson

Tiffany Henyard
Tiffany Henyard
Fotó: Kyle Mazza
Vágólapra másolva!
Tiffany Henyard, az illinoisi állambeli Dolton demokrata polgármestere bejelentette, hogy indul a második ciklusért. Henyardot először 2021-ben választották meg a szavazatok több mint 80 százalékával, de hivatali ciklusát viták és botrányok jellemezték.
Vágólapra másolva!

„Figyelem, figyelem, figyelem. Újra indulok Dolton polgármesteri tisztségéért”

– írta Henyard Facebook-bejegyzésében.

A demokrata színekben politizáló asszonyt először 2021-ben választották meg Chicago déli külvárosa, Dolton polgármesterének, miután két cikluson keresztül a település testületében tevékenykedett.

Henyard „szuper polgármesternek” nevezte magát, a helyi állampolgárok azonban inkább „Amerika legrosszabb polgármesterének” titulálták. A becenevet azután kapta, hogy hivatali ciklusát rossz és szabálytalan gazdálkodás jellemezte, különösen is az adófizetők pénzével való visszaélések miatt.

A volt chicagói polgármester, Lori Lightfoot pénzügyi vizsgálata feltárta, hogy Dolton általános tartaléka 2022-ben még 5,61 millió dollár volt, de ez az egyenleg 2024 májusára 3,65 millió dolláros hiányra csökkent.

Henyard nagyvonalúan költötte a település pénzét. Állítólag nagy összegeket költött az Amazonra, és pazar, adófizetők által finanszírozott partikat rendezett rapperek részvételével, írta a Fox News.

A település képviselői pert indítanak ellene, eljárási szabálysértésekkel vádolva őket. E problémák ellenére Henyard újra indul a polgármesteri címért, a hivatalos bejelentést még ebben a hónapban tervezik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!