Az EU vezetői a migránsok gyorsabb kitoloncolását sürgetik

Migránsok az olaszországi Carrarában (Fotó: AFP)
Migránsok az olaszországi Carrarában (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Az EU vezetői keményebb fellépést sürgetnek a migrációval kapcsolatban, és gyorsabb módszereket keresnek a migránsok kitoloncolására. Ezt egy Politico által megszerzett jelentéstervezet tartalmazza. Orbán Viktornak igaza lett a bevándorlással kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az uniós vezetők arra készülnek, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Bizottságra. A terv szerint Brüsszelnek új irányelveket kellene kidolgozni a kitoloncolásokkal kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatos megbeszélésre az október 17-i brüsszeli találkozójukon kerülhet sor.

Az Európai Tanács határozott fellépést sürget minden szinten az Európai Unióból történő visszatérések növelése és felgyorsítása érdekében

 – áll a tervezetben.

Franciaország és Németország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek keményebb migrációs politikát követelnek Európában, írja a Politico. Ez pedig részben a konzervatív és a jobboldali pártok növekvő támogatottságának tudható be. 

A brüsszeli hírportál szerint az EU-tagállamok egyik fő kérése, hogy tisztázzák a migránsok EU-n kívüli országokba történő kitoloncolásának jogi kereteit. Az Európai Bizottság 2018-ban már javasolt egy új keretet a kitoloncolásokra vonatkozóan, de ez politikai ellenállás miatt nem jutott el az Európai Parlamentig.

Most, hogy az Európai Parlament jobbra tolódott, egyes vezetők úgy vélik, hogy egy új irányelv már átmehetne a parlamenti szavazáson, írja a Politico.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök már évek óta a migráció okozta veszélyekről beszél. 

Európa szenved a migrációtól, a háborútól és a gazdasági nehézségektől

 – írta legutóbb a magyar miniszterelnök a közösségi oldalán

A mi Európánk bajban van. Európa ma rosszabb hely, mint tíz évvel ezelőtt volt. Veszélyesebbé váltak az utcák.  Migránsok tartják félelemben a békés európai embereket. Nem tisztelik a törvényeinket és a rendőreinket sem.  Mi aggódunk a gyerekeink jövője miatt. Félünk belegondolni, milyen lesz az élet tíz, húsz év múlva.

– mondta az olaszországi Pontidában megtartott hétvégi Patrióta nagygyűlésen Orbán.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!