Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 965. napjáról.

05:38
október 15, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint nyolcezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4703 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4206 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkaptányság. A beléptetettek közül a rendőrség 29 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI-OS)

05:00
október 15, 2024
Vágólapra másolva!

Brazíliában foghatják el Putyint

Brazília köteles letartóztatni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, ha részt vesz a novemberi, Rio de Janeiróban szervezett G20-as csúcstalálkozón - mondta Andrij Kosztyin ukrán főügyész a Reutersnek.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) 2023 márciusában adott ki elfogatóparancsot Putyin ellen ukrán gyermekek deportálása miatt. Brazília részes fele az ICC római alapokmányának, ezért köteles Putyint őrizetbe venni, ha belép az országba.

Hírszerzési jelentések szerint Putyin részt vehet a közelgő csúcstalálkozón - mondta Kosztyin a Reutersnek. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője október 14-én azt mondta, hogy még nem született döntés Putyin részvételéről.

 

04:53
október 15, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz-észak-koreai védelmi paktum

Stratégiai szerződést köt Oroszország Észak-Koreával, az erről szóló törvénytervezetet tegnap nyújtotta be Putyin az orosz parlamentnek. A szerződés tételei között szerepel az a kikötés, hogy 

támadás esetén mindkét ország köteles katonai segítséget nyújtani a másiknak.

A szerződést Putyin és Kim Dzsongun először 2024 júniusában írta alá, a védelmi paktum hivatalosan akkor lép hatályba, amikor mindkét ország ratifikálja a megállapodást - írta a Kyiv Independent. 

Észak-Korea eddig fegyverekkel segítette az oroszokat, ukrán jelentések szerint már észak-koreai katonák is harcolnak az oroszok oldalán, ezt látszik alátámasztani egy korábbi jelentés, ami szerint 

több észak-koreai tiszt meghalt egy ukrán rakétacsapásban. 

Kim Yong-Hyun dél-koreai védelmi miniszter október elején azt mondta, Észak-Korea valószínűleg csapatokat tervez Ukrajnába küldeni, hogy Oroszország oldalán harcoljanak. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később ezt álhírnek nevezte. 

 

04:41
október 15, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!