Donald Trump megtiltaná, hogy férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Vágólapra másolva!
Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen.
Vágólapra másolva!

Donald Trump olyan esetekre hivatkozott, amikor női sportolók sérülést szenvedtek egy náluk fizikailag erősebb transznemű versenyő miatt, és azt mondta, az ilyen sportolók tisztességtelen előnyhöz jutnak. 

Teljes mértékben megállítjuk. Az nem történhet meg, hogy férfiak vegyenek részt egy női mérkőzésen

- fogalmazott. 

A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban
A republikánus elnökjelölt Trump volt elnök nagygyűlést tart Aurorában, Colorado államban
Fotó: Getty Images/AFP

A választói fórumon az elnökjelölt egyben arra is ígéretet tett, hogy megvonja a városok úgynevezett "menedékváros" státuszát, amelynek jegyében a helyi hatóságoknak nem kell együttműködniük a szövetségi hatóságokkal például illegális bevándorlók elleni fellépésben. Donald Trump utalt arra a georgiai egyetemistára, Laken Rileyra, akit az idén egy közelmúltban érkezett és a hatóságok által elengedett illegális bevándorló gyilkolt meg.

Férfiak a női mezőnyben

Ahogy azt korábban megírtuk, a párizsi olimpián óriási botrányt okozott Imane Helif, aki a női ökölvívók 66 kilós súlycsoportjában indult. Valójában nem is indulhatott volna, mert korábban kiderült róla, hogy biológiailag férfi. A NOB annak ellenére engedélyezte az algériai férfi indulását a nők között, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség korábban már eltiltotta őt. A 25 éves hámori Lucának az éremszerzésre is komoly esélye lett volna, ha nem találkozik össze a negyeddöntőben az algériai Imane Heliffel, aki XY kromoszómákból álló férfi DNS-sel rendelkezik. Egy másik transznemű bokszoló, a tajvani Lin Ju Ting szintén XY kromoszómákkal harcolt az olimpiai aranyéremért.

Októberben az Egyesült Államokban, a Hillsboro-Deering High School Girls Varsity focicsapatának öt lánya bojkottot hirdetett, és nem volt hajlandó játszani a Kearsarge Regional Középiskola ellen, mert a csapatban egy magát nőként azonosító – vagyis transznemű – férfi is játszott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!