Elvontattak egy autót, miközben benne aludt egy gyerek, 20 kilométerrel távolabb találtak rá

Vágólapra másolva!
Hihetetlen fordulatot vett egy, az amerikai Indiana államban, Evansville-ben üdülő család nyaralása: egyszerre tűnt el a gyerek és az autó. Mint kiderült, egy autóvontató vitte el, mert rossz helyen parkoltak, de arra nem számított a sofőr, hogy egy gyerek alszik a hátsó ülésen.
Vágólapra másolva!

Egy házaspár éppen egy evansville-i szállodában szállt meg 13 éves fiukkal október 18-án. A szülők reggel vették észre, hogy nincs meg a gyerekük, a 13 éves Mario Mustata, ezért azonnal értesítették a rendőröket, akik emberrablásként kezelték az ügyet. A helyi híradó beszámolója szerint a család arra gyanakodott, hogy elrabolták a gyereket. Ekkor derült ki, hogy a család autója is eltűnt a szálloda elől, így egyre aggasztóbbá vált a helyzet.

Egy órával később az autót egy 20 kilométerrel távolabb levő telken találták meg, hála az autóba szerelt nyomkövetőnek és a rendőrségnek.  
Mint utólag kiderült, az autó szabálytalanul parkolt és elvontatták, de arra nem számított a vontatást végző sofőr, hogy az autóban egy gyerek alszik. A fiú pulóverben, betakarva aludt az autóban, amikor előkerült. 

A vontató sofőrje sokkot kapott, amikor közöltük vele, hogy egy fiú ül a hátsó ülésen

- mondta a rendőrség egyik képviselője, John Romero.  A gyerek épségben visszakerült a családjához. 

 

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
A kép illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Korábban már írtunk gyerekek rejtélyes eltűnéséről egy válogatást, ilyen eset volt az akkor 14 éves Andrew Gosden eltűnése, aki 2007. szeptember 14-én ellógott az iskolából, felvett 200 fontot a bankszámlájáról, és vett egy egyirányú jegyet Londonba. Ekkor hallottak róla utoljára.  A szülei és pedagógusai szerint mindig éltanuló volt, és biztosak voltak benne, hogy később egyetemre fog majd menni. Szülei introvertált, otthon ülő gyerekként jellemezték őt, aki ritkán hagyta el otthonát.

Érthetetlen módon tűnt el az akkor 4 éves Madeleine McCann egy családi nyaralás során egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben vacsoráztak barátaikkal. Ennek már 17 éve, de és azóta sem sikerült a nyomára bukkanni. Christian Brueckner neve merült fel a gyanúsítottként, ugyanis a férfi nők és gyerekek ellen követett el brutális támadásokat. A férfit több nő megerőszakolásával is megvádolták, de a kislány eltűnését nem tudták rábizonyítani. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!