Füst miatt európai parlamenti képviselőket evakuáltak egy vonatról Strasbourgban

Vágólapra másolva!
Füst miatt evakuáltak egy vonatot Strasbourgban, amin európai parlamenti tisztviselők is ültek. 20 tűzoltót vezényeltek a forgalmas állomásra.
Vágólapra másolva!

Az utasokat, köztük az Európai Parlament tisztviselőit is evakuálták a kelet-franciaországi Strasbourgból induló egyik vonatról, miután füst szállt ki a szerelvényből - közölték csütörtökön a helyi hatóságok. A Bas-Rhin tűzoltóság közleménye szerint 14 óra 45 perckor mintegy 20 tűzoltót vezényeltek a forgalmas állomásra, akik vezényelték az evakuálást. Hozzátették, hogy a vonat egy szakaszát az európai parlamenti képviselők számára tartották fenn. 

Sérültekről nem érkezett jelentés, és egyelőre a füst keletkezésének oka nem ismert. 

Pelle Geertsen, a baloldali frakció egyik dán tisztviselője az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében "kaotikusnak" nevezte az evakuálást. A Strasbourgból Brüsszelbe - mindkettő az Európai Parlament székhelye - tartó vonat evakuálása fennakadást okozott a vasúti közlekedésben. A francia nemzeti vasúttársaság, az SNCF megerősítette, hogy az incidens csütörtök estig érinti a vonatközlekedést- írja az ABC News.

Korábban arról is írtunk, hogy kigyulladt a Ryanair egyik gépe, 184 utast kellett evakuálni a gépről. Szeptemberben beszámoltunk róla, hogy kigyulladt egy vonat Tiszafürednél.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!