Feleslegesen húzták ki a nő fogait, 10 milliós kártérítést kapott

Vágólapra másolva!
Folyamatos fájdalmai miatt hat fogorvosnál is járt az a nő, akinek végül nyolc fogát húzták ki és még öt foga elvesztésére számíthat. A beavatkozások óta nem tud szilárd ételt enni.
Vágólapra másolva!

Egy nő több mint 10 millió forintot kapott kártérítésül, miután a fogorvosok több fogát feleslegesen kihúzták. 

Az angliai Emsworth-ben  a 67 éves Judith Sinclair 12 éven át küzdött a visszatérő ínyproblémákkal és szuvasodással, amelynek kezelésében hat orvos is részt vett. 

Az évek során folyamatosan  fájdalom és fogínyvérzés miatt szenvedtem, de nem sikerült hatékonyan kezelni őket, így a szám állapota folyamatosan romlott.

 - mondta.

2004-től 2011-ig több kezelése is volt, összesen hat orvosnál, beleértve a gyökérkezelést, a koronákat, a töméseket és a foghúzást, de a problémák továbbra is fennálltak, még midig fájdalmai voltak. 

Bíztam a szakemberekben, de nem tettek semmit, hogy megmentsék a fogaimat, csak kihúzták azokat.

Sinclair ahogy sorban elvesztette a fogait, egyre inkább kezdte elveszíteni az önbizalmát, és már nem mert elmenni a barátaival sehova sem. 

image

Már nem tudott szilárd ételt enni, pépes ételek evésére kényszerült, ami nem volt jó hatással az emésztőrendszerére. Sinclair megelégelte a fogorvosok tehetetlenségét és jogi lépéseket tett, az első fogorvos 2,5 millió forintot, a másik öt fogorvos összesen 9 millió forint kártérítést fizetett neki. 
A nő ügyvédje Stephanie Neden-King azt mondta, az a szorongás és fájdalom, amit az ügyfele átélt, teljesen felesleges volt. 
„Ha az érintett fogorvosok kielégítőbb kezelést nyújtottak volna, a problémái elkerülhetők lettek volna."

Az összes fogorvossal peren kívül egyeztek meg, mert végül egyik sem ismerte el a felelősségét.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a legmagasabb színvonalú kezelést és ellátást biztosítjuk minden páciensünk számára, és mindig csak azt tettük, ami a legjobb volt ennek a páciensnek." - mondta az egyik fogorvos. 

nem a nőé az egyetlen elrontott beavatkozás, egy brit férfi évek óta képtelen lecsukni a szemét, mert elrontották a plasztikai műtétjét. Egy anyát pedig közvetlenül a szülés után teljesen kimerülten küldték haza újszülött babájával, aki a gyerekkel a kezében elaludt és az meghalt.  Egy másik kórházban véletlenül összekevertek két beteget és végül egy olyannak csináltak agyi műtétet, akinek csak ápolásra lett volna szüksége. Korábban már írtunk arról, milyen jogi lépéseket lehet tenni amikor orvosi hiba esetén. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!