Hatalmas áttörés a fronton, Oroszország 19 települést vett vissza a Kurszki területen

Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 21-én közzétett képen a hírek szerint egy orosz Mi-35m-es támadóhelikopter száll fel az oroszországi Kurszk régió határvidékén
Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 21-én közzétett képen a hírek szerint egy orosz Mi-35m-es támadóhelikopter száll fel az oroszországi Kurszk régió határvidékén
Fotó: Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Az orosz csapatok 19 települést szabadítottak fel a Kurszki területen – közölte Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Ahmat különleges erők parancsnoka, az orosz védelmi minisztérium katonai-politikai főigazgatóságának helyettes vezetője.
Vágólapra másolva!

„Kurszk irányában aktívan haladunk előre (…) az elmúlt időszakban majdnem két hónap alatt felszabadítottunk 19 települést” – mondta Alaudinov vezérőrnagy a Telegram-csatornáján közzétett videóban.

Elmondása szerint az orosz csapatok az elmúlt két napban két települést kiürítettek, és további kettő kiürítése folyamatban van, jegyezte meg Alaudinov.

„Feljegyeztük, hogy egyes erők a határ túloldalán koncentrálódnak. Az persze még nem világos, hogy hol próbálják majd bedobni őket, hova mennek. De tény, hogy rögzítjük őket” – tette hozzá.

Az Ahmat különleges erők parancsnoka cáfolta az ukrán erők állítólagos sikereit a belgorodi régióban, írta a RIA Novosztyi.

„Megpróbáltak áttörni ott egy területen (…) de akik életben és épségben maradtak, mondhatni eredménytelenül tértek vissza” – mondta Alaudinov.

Augusztus 6-án az Ukrán fegyveres Erők (AFU) egységei offenzívát indítottak az oroszországi Kurszki területen, de előre nyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov. Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ukrán erők legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be. Az orosz védelmi minisztérium szerint Kijev már több ezer katonát vesztett a kurszki harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Andrej Belousov orosz védelmi miniszter (2. L) és az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) igazgatója, Alekszandr Bortnyikov (3. L.) mellett áll. ) az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának titkárával
Vlagyimir Putyin orosz elnök, Andrej Belousov orosz védelmi miniszter (2. b) és az Orosz Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) igazgatója, Alekszandr Bortnyikov (3. b.) mellett áll. ) az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának titkárával( Fotó: AFP/Gavriil Grigorov)

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációt hajt végre, és válogatás nélkül lő polgári célpontokra is. Az államfő szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és az ország minden célját el fogja érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen ún. terrorellenes műveleti rendszert léptettek életbe a polgárok biztonsága érdekében.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!