Egyre több áldozatot követel a Fülöp-szigeteken tomboló trópusi vihar - fotó

Vágólapra másolva!
Nyolcvanegyre emelkedett a Fülöp-szigetekre csütörtökön lesújtó Trami trópusi vihar okozta áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma, 34 ember eltűnt - jelentette szombaton a nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, lecsapott a Trami trópusi vihar a Fülöp-szigetekre. Az északi Isabela tartományban a helyenként 160 kilométer/órás széllel érkező vihar miatt sokan eltűntek. A mentésben a hadsereg is segít. A katasztrófa több mint 4,2 millió embert érintett a szigetországban, közülük 

csaknem félmillió ember kényszerült otthona elhagyására. 

Sokan kényszerültek elhagyni otthonaikat. Fotó: AFP

A legtöbben a fővárostól, Manilától délre fekvő Batangas tartományban vesztették életüket, ahol a földcsuszamlások házak tucatjait temették maguk alá

Bicol régióban 28-an haltak meg az áradásokban és földcsuszamlásokban 

- közölte a katasztrófavédelem. Noha a vihar pénteken elhagyta a Fülöp-szigeteket, egyes jelentések szerint a legtöbb, vihar sújtotta területen még mindig derékig, más településeken nyakig ér a víz.

Hatalmas terület került víz alá a trópusi vihar miatt. Fotó: AFP

Arról is beszámoltunk korábban, hogy október elején legalább 16 ember meghalt Bosznia-Hercegovinában az áradásokban, és sokan eltűntek, miután a felhőszakadások és földcsuszamlások házakat, utakat és hidakat pusztítottak el az ország középső részén és szeptember végén a nepáli áradások és földcsuszamlások is százak életét követelte. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!