Videón, ahogy egy orosz gép, orosz területen bombázza az ukránokat

Vágólapra másolva!
Egy sokkoló videót tett közzé az orosz védelmi minisztérium, a felvételen egy Szu–34-es vadászbombázó támad ukrán célpontok ellen orosz területen.
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján egy megdöbbentő videót és közleményt tett közzé. A felvételen állítólag egy Szu–34-es vadászbombázó látható, amint ukrán célpontokat semmisít meg a Kurszki területen - írja a Magyar Nemzet.

Szu–34,vadászbombázó,Oroszország
Szu–34 vadászbombázó
Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma

A közlemény szerint 

a Szu–34-es legénysége sikeresen megsemmisítette az ukrán fegyveres erők személyi állományát és egy támaszpontját.

 A támadást állítólag univerzális siklómodullal és korrekciós rendszerrel ellátott légibombákkal hajtották végre, ami a precíziós csapásmérés képességét jelzi. Ez lehet az egyik első dokumentált eset, amikor az orosz légierő saját területén hajt végre támadást ukrán célpontok ellen. A lap úgy fogalmaz, ez jelentős eszkalációt jelenthet a konfliktusban, eddig ugyanis leginkább ukrán területen zajlottak a harcok.

A felvétel közzététele propaganda célokat is szolgálhat. Az orosz vezetés ezzel demonstrálhatja a lakosságnak, hogy képes megvédeni az ország területi integritását, és hatékonyan fellépni az esetleges ukrán behatolásokkal szemben. Az ENSZ és más szervezetek felszólíthatják a feleket a feszültség csökkentésére és a tárgyalások folytatására. 

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy egyes országok fokozzák a katonai támogatást Ukrajna számára.

Az orosz-ukrán háborúról szóló percről percre tudósításunkat itt olvashatja. Az oroszok a kurszki régióban kétezer ukrán katonát kerítettek be. Vlagyimir Putyin a napokban a háború lezárásáról beszélt. Szerinte Volodimir Zelenszkij azért nem hajlandó béketárgyalásokba bocsátkozni, mert ez a hatalmának elvesztésével járna.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!