Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 976. napjáról.

 

23:23
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben

Ma, helyi idő szerint 23.15 körül robbanásokat hallottak Kijevben - jelentette a Suspilne. Az ukrán légierő korábban orosz dróntámadásra figyelmeztetett a térségben.

22:59
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Több robbanás volt Odesszában

Kora este több robbanást hallottak Odesszában - közölte Oleh Kiper polgármester. Az ukrán légierő korábban ballisztikus rakétatámadások veszélyére figyelmeztetett a térségben.

20:40
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin: Moszkva dolga, hogy észak-koreai csapatok bevetése mellett dönt-e

Az orosz elnök kijelentette, hogy Moszkva dolga, hogy észak-koreai csapatok bevetése mellett dönt-e, és ha Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz, Moszkva úgy járhat el, ahogy akar, hogy biztosítsa saját biztonságát.

19:50
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a Dnyipróban történt orosz támadás halálos áldozatainak száma

Az ukrán hatóságok szerint a Dnyipro városában történt pénteki orosz támadás halálos áldozatainak száma 5-re nőtt és összesen 21-en sebesültek meg. 

Egy férfi holttestére bukkantak a romok alatt, így a halottak száma ötre emelkedett – jelentette Szerhij Liszak Dnyipropetrovszk megye kormányzója. A 21 sérült közül heten jelenleg is kórházban vannak, egy 17 éves fiú állapota súlyos.

18:46
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ezt tervezik a G7 vezetői

„Célunk, hogy még az idei év vége előtt megkezdjük a hitel folyósítását” - áll a közös nyilatkozatban. Az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Németország, Nagy-Britannia és Olaszország pénzügyminiszterei a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves tanácskozása alkalmából tartottak ülést Washingtonban. 

A G7 vezetői júniusban állapodtak meg, hogy a befagyasztott orosz bankszámlák kamatait a saját törvényeiknek megfelelően felhasználják, hogy garanciát vállaljanak egy Ukrajnának szánt 50 milliárd dolláros hitelhez. A gyakorlati megoldásokat és a technikai részleteket kellett még tisztázni, ez történt meg a hét pénzügyminiszter washingtoni tanácskozásán. A hitelt a mintegy 300 milliárd eurót kitevő orosz bankszámlák jövőbeli, akár évi három milliárd eurót is elérő kamataiból garantálják. 

17:59
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

50 milliárd dollárt kap Ukrajna

A világ hét legfejlettebb országát tömörítő G7 országcsoport Washingtonban bejelentette, hogy „hozzávetőlegesen 50 milliárd dollár” kölcsönt nyújt Ukrajnának a nyugati szankciók keretében befagyasztott orosz bankszámlák kamatai terhére - írja az MTI.

„Az adósságszolgálat és a visszatérítés garanciáját a szuverén orosz kinnlevőségek befagyasztásából származó jövőbeli rendkívüli bevételekből biztosítjuk, az egyes országok jogrendjével és a nemzetközi joggal összhangban” - közölte a helyi idő szerint pénteken kiadott zárónyilatkozatában a hét ország.

16:48
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egy másik megsebesült Kijev megyében

Kijev megyében a megyei katonai közigazgatás szerint egy ember meghalt és egy másik megsebesült az éjszaka folyamán végrehajtott csapásokban, míg a főváros egyik lakóháza elleni dróntámadásban pénteken egy kamaszlány meghalt, öten pedig megsebesültek. 

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon először négy halottról írt, majd később pontosította, hogy egy gyerek is van közöttük. Húszan megsebesültek, közöttük 8 és 16 év közötti lányok, valamint két 17 éves fiú a pénteken röviddel éjfél előtt végrehajtott rakétatámadásban - közölte a kormányzó, aki szerint egy 12 emeletes lakóház, magánházak, valamint egy kórház épületei is megrongálódtak.

15:59
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Négy ember meghalt, húszan megsebesültek egy orosz rakétatámadásban

Négy ember - közöttük egy gyerek - meghalt, húszan pedig megsebesültek péntek este a közép-ukrajnai Dnyipro városa ellen végrehajtott orosz rakétatámadásban - közölték szombaton a helyi hatóságok. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte az „orosz gyilkosokat”.

14:53
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai repülőtereket támadtak az oroszok

Az orosz katonák megrongálták a katonai repülőterek infrastruktúráját és az ukrán fegyveres erők támadó-repülőgépeinek tárolóhelyeit – jelentette az orosz védelmi minisztérium. Közleményükben azt írták: 

Az Orosz Föderáció fegyveres erőiből álló csapatcsoportok megrongálták a katonai repülőterek infrastruktúráját, a pilóta nélküli légi járművek tárolóhelyeit, valamint a katonai felszerelést 149 régióban

– áll az üzenetben.

13:56
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Tambov közelében őrizetbe vettek két rabot, akik megszöktek a lipecki büntetés-végrehajtási telepről

Tambov közelében őrizetbe vettek két rabot, akik megszöktek a lipecki büntetés-végrehajtási telepről - jelentette Igor Artamonov kormányzó a Telegram csatornáján. A hatóságok közlése szerint a titkosszolgálatok továbbra is kutatnak más bűnözők után. 

 


 

13:51
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz hadsereg átvette az irányítást Alexandropol falu felett

Az orosz hadsereg átvette az irányítást Alexandropol falu felett

 – jelentette be az orosz védelmi minisztérium. A közlemény szerint a Déli Erők Csoport egységei sikeres támadó akciók eredményeként felszabadították a Donyecki Népköztársasághoz tartozó Alexandropol falut. 

11:02
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán támadó-repülőgép felderítő csoportot semmisítették meg az oroszok Kurszknál

Az orosz fekete-tengeri flotta tengerészgyalogosai megsemmisítették egy ukrán támadó-repülőgép felderítő csoportját a Kurszk régióban lévő Plehovo térségében

 – közölte az orosz rendvédelmi ügynökség képviselője.

 

10:55
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

17 drónt fogtak el az oroszok

Az orosz hadsereg tegnap este 17 ukrán drónt fogott el orosz terület felett – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

A szolgálati légvédelmi rendszerek 17 ukrán UAV-t tartóztattak fel és semmisítettek meg. Nyolc UAV-t a Brjanszki régió felett , négyet a Belgorod régió felett, hármat a Kurszki régió felett, kettőt pedig az Orjoli régió területén.

A brjanszki régió kormányzója, Alekszandr Bogomaz elmondta, hogy személyi sérülés nem történt, károk nem keletkeztek. 

06:17
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ennyien érkeztek tegnap Ukrajnából Románia felől Magyarországra

Magyarország területére 2024. október 25-én 0 óra és 24 óra között a román-magyar határszakaszon belépők közül 4520 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. Az összes tegnapi beléptetett közül a rendőrség 25 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

06:16
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ennyien léptek be tegnap az ukrán-magyar határszakaszon.

Magyarország területére 2024. október 25-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5922 fő lépett be. Az összes tegnapi beléptetett közül a rendőrség 25 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

 

06:14
október 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Előző napi percről percre közvetítésünket itt olvashatja el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!