Ukrajna teljes pusztulásához vezethet Zelenszkij legújabb terve

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. szeptember 27-én New Yorkban (Fotó: AFP)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. szeptember 27-én New Yorkban (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz parlament egyik képviselője élesen bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi tervét, különösen annak NATO-csatlakozásra vonatkozó pontját. Dmitrij Belik szerint ez a lépés végzetes következményekkel járna Ukrajna számára, és az ország teljes pusztulásához vezethet. Az orosz álláspont szerint a NATO-csatlakozás helyett Ukrajna semlegessége lenne kívánatos, miközben a nyugati szövetséget azzal vádolják, hogy manipulálja a helyzetet saját érdekei szerint.
Vágólapra másolva!

Az orosz Állami Duma képviselője, Dmitrij Belik „végzetes lépésnek” nevezte Ukrajna esetleges NATO-csatlakozását. A politikus Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentésére reagált, miszerint a NATO-meghívás lenne a „győzelmi tervének” első pontja.

Zelenszkij tervének kulcspontja, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz, végül végzetes lépés lesz ennek az országnak a végleges megsemmisítése felé, amelynek romjain a Nyugat a maga játékát kívánja játszani 

– vélte a parlamenti képviselő.
Szerinte a nyugati országok folyamatosan manipulálják Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdését. Ezzel Oroszországgal próbálnak leszámolni, és erre a célra használják fel a káoszba süllyedt országot - mondta Belik.

A politikus szerint Ukrajna NATO-csatlakozása, a szövetség közvetlen részvételét jelentené Ukrajna védelmében. Hangsúlyozta, hogy Oroszország követelményeinek az felelne meg, ha a szomszédos ország semleges státuszt kapna.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!