Egy ember meghalt és többen egy aranybányában rekedtek Coloradóban

Vágólapra másolva!
Kimentettek csütörtök este egy coloradói aranybányából tizenkét embert, akik a bányalift meghibásodása miatt a bányában rekedtek. A balesetben egy ember meghalt - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A megyei seriff tájékoztatása szerint a tucatnyi látogató  a Sziklás-hegységben turistalátványosságként fenntartott föld alatti létesítmény mélyén, mintegy 305 méterrel a föld alatt esett csapdába a Mollie Kathleen aranybányában. 

A baleset azután történt, mikor 150 méterrel a felszín alatt mechanikai probléma lépett fel a felvonóban. 

A bajba jutottak a bánya mélyéről rádiókon keresztül kommunikáltak a hatóságokkal. Lent a bányában elegendő vízhez és levegőhöz jutottak, így a lent töltött 6 óra után is jó állapotban hozták ki őket a felszínre - számolt be a Reuters.

A seriff elmondta, egyelőre nem tudják, mi okozta a bányalift meghibásodását, most vizsgálatot indítottak. Beszámolt arról is, hogy 

további 11 másik látogatót a liftből kellett kimenteni, miután benn rekedtek.

A People szerint négyen enyhe sérüléseket szenvedtek. A bánya mélyén várakozókat az időközben helyreállított lifttel sikerült újra a felszínre hozni - fűzte hozzá.

Az aranybánya honlapján olvasható tájékoztató szerint a létesítmény liftje percenként körülbelül 152 métert tesz meg, útja pedig általában két percig tart. A 1961-ben bezárt aranybányát még az 1800-as évek végén nyitották meg, miután névadója, egy Mollie Kathleen Gortner 1891-ben aranyércet talált ott - írja az ABC News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!