131-re nőtt a Helene hurrikán halottjainak száma

Vágólapra másolva!
A Helene vihar okozta halálesetek száma meghaladta a 130-at. Rengeteg ember maradt fedél és áram nélkül. Amerika sürgős intézkedéseket tett a szociális ellátással, az áram helyreállításával és az utak megtisztításával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök Joe Biden elmondta, szerdán azt tervezi, hogy ellátogat az áradások sújtotta észak-karolinai területekre. Biden először Raleigh-be utazik, ahol eligazítást tart a vészhelyzeti műveleti központban, majd Asheville-ben légi úton járja be az érintett területeket és felméri a károkat.

Az érintett területek kommunikációja megszakadt, így 600 ember hollétéről, állapotáról nem tudni semmit.

Liz Sherwood-Randall, belbiztonsági tanácsadó hétfőn újságíróknak elmondta, hogy több mint 3500 szövetségi reagáló személyzetet vezényeltek a területre, és a városi kutató- és mentőalakulatok száma az elkövetkező napokban 1250-re emelkedik - írja a CBS News.

A Helene legalább 131 ember halálát okozta eddig összesen 

- erősítette meg a CBS News. Tegnap ez a szám még csak 84 volt, a halálesetek száma napról napra nő. 

Úgy tűnik, hogy a vihar a legnagyobb károkat Carolinában okozta, ahol a hatóságok szerint több mint 80 halottat azonosítottak. Az észak-karolinai Asheville városában egy nő szeme láttára sodorta el az ár 7 éves fiát és szüleit is. Az Asheville-t is magában foglaló Buncombe megyében 40 halálos áldozatról érkezett jelentés. Több mint 95 000 Buncombe megyei otthonban és vállalkozásban nem volt áram hétfő délután a Find Energy közüzemi szolgáltató szerint.

Hurricane Helene Aftermath in Asheville
Sártenger Dél-Karolinában - Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A helyi polgármester hétfőre gondoskodott élelmiszer és víz ellátásról városba - jelentette az Associated Press. 

Észak-Karolinában legalább 56 ember halt meg 

- erősítették meg tisztviselők a CBS Newsnak.

A mentők még nem értek el minden helyszínt, további halálesetekre is számítanak. Dél-Karolinában 29 ember halt meg a viharban - jelentette be hétfőn a regionális kormányzó. A halálos áldozatok között volt két tűzoltó és két ember, akik akkor haltak meg, amikor fák dőltek a lakóházakra - közölték korábban a hatóságok.

Felborult kamion a vihar sújtotta területen - Sártenger Dél-Karolinában - Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Georgiából 25 halálesetet jelentettek - közölte a georgiai katasztrófavédelmi hivatal szóvivője. Georgia kormányzója pénteken közölte, hogy egy elsősegélynyújtó is a halottak között van. Floridát sem kerülte el a tragédia, onnan 13 halálos esetet erősítettek meg, Tennessee-ből hatról, Virginiából pedig két halálesetről érkezett információ.

Több millió fogyasztó áramellátása szűnt meg. Több mint másfél millióan még hétfő este sem kaptak áramot - jelentette a Find Energy. Ron DeSantis floridai kormányzó azonban vasárnap este azt mondta, hogy az államban az otthonok és a vállalkozások 99 százalékában helyreállt az áramszolgáltatás.

Az Origo korábban képeket is közzé tett a Helene hurrikán szörnyű pusztításáról, amely a linkre kattintva érhető el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!