Újabb csapást mért Izrael a Hezbollah terroristáira

Vágólapra másolva!
Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) videó- és fényképanyagot adott ki a Hezbollah által rejtett hatalmas fegyverraktárakról, amelyeket a közelmúltban fedeztek fel Izrael határához közeli falvakban.
Vágólapra másolva!

Egy közös nyilatkozatban az IDF és az Izraeli Biztonsági Szolgálat kijelentette:

"A Golán-brigád, a 36. divízió parancsnoksága alatt, továbbra is végez korlátozott, lokalizált, célzott rajtaütéseket pontos hírszerzés alapján Dél-Libanonban. Ezen műveletek során a katonák fegyverraktárakat és operatív alagútrendszereket találtak, likvidáltak terroristákat, és rajtaütéseket hajtottak végre a terrorelhárító infrastruktúra lebontására a területen."

 

Az egyik rajtaütés során a brigád katonái fegyverraktárt és terrorista infrastruktúrát találtak és bontottak le egy polgári házban. A raktárban a katonák fegyvereket, megfigyelő berendezéseket, indítókat és a Hezbollahhoz tartozó hírszerzési dokumentumokat találtak - számolt be a Breitbart.

 

Ez további bizonyítéka annak, hogy a Hezbollah cinikusan használja a polgári infrastruktúrát terrorista tevékenységeihez, ami veszélyezteti Dél-Libanon lakóit.

 

A Golán-brigád parancsnoka a területen lévő csapatok tájékoztatásakor kijelentette: "Jelentős és fontos támadó műveleteket végeztek a északi lakosok javára. Ezért vagyunk itt. Továbbra is dolgozzanak professzionálisan és pontosan - büszke vagyok rátok."

A Hezbollah, egy Irán által ellenőrzött síita muszlim milícia, közel két évtizede illegálisan foglalja el Dél-Libanont, gyakran átveszi a keresztény városok irányítását, és emberi pajzsként használja a lakosságot Izrael elleni terrorista támadások során.

Két háborús bűncselekményt követ el Izrael támadásakor: először Izraeli polgárok elleni támadással, másodszor pedig a támadást polgári területről indítva. Úgy tűnik, hogy a Hezbollah az IDF válaszán keresztül szeretne haragot kiváltani a keresztény világban Izrael ellen.

A Libanon fegyveres erői (LAF) és az Egyesült Nemzetek nem hajlandóak végrehajtani a Hezbollah jelenlétével és fegyvereivel kapcsolatos, létező és kötelező érvényű Biztonsági Tanács határozatokat Dél-Libanonban. Izrael katonai műveletet indított a Hezbollah ellen, miután a terrorista szervezet provokáció nélkül közel egy évig lőtt Izraelre, megölt közel 50 izraeli polgárt, és kényszerítette 74 város, zsidó és arab, evakuálását, több mint 60 000 észak-izraeli lakos kitelepítését.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!