Jair Netanjahu: Izrael nem kívánhatna Magyarországnál jobb szövetségest

Vágólapra másolva!
Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia, aki felszólalt a II. International Pro-Israel Summit rendezvényen kiemelte Magyarországot, mint Izrael legfőbb szövetségesét.
Vágólapra másolva!

A II. International Pro-Israel Summit konferencián beszédet mondott Jair Netanjahu, politikai aktivista és Benjamin Netanjahu fia, aki háláját fejezte ki Magyarországnak Izrael támogatásáért, és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az ország egyik legfontosabb szövetségesének nevezte - írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor tudja a különbséget jó és rossz között. Úgy tűnik, hogy napjainkban sok vezető képtelen felfogni, hogy a terroristák jelentik az ellenséget

– vallja  Jair Netanjahu, majd hozzátette:

Minden izraeli nevében mondom, hogy köszönettel tartozunk Magyarország támogatásáért.

Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia.
Fotó: Magyar Nemzet

Jair Netanjahu elmondta, hogy Izrael ebben a konfliktusban nemcsak önmagáért, hanem Európáért is harcol, mivel Izrael bukása után Európa lenne a következő célpont. Úgy véli, a magyar kormány felismerte a veszélyeket, amelyek Izrael vereségével járnának. Magyarország és Izrael kapcsolatát szorosnak és erősnek tartja, és hangsúlyozta, hogy itt tartózkodva mindig biztonságban érzi magát. Arra a kérdésre, hogy mit tanulhat Európa ebből a kapcsolatról, kijelentette: akik Magyarországot kritizálják, azok a történelem rossz oldalán állnak.

Úgy kellene tekinteni Izraelre, mint bármely más államra, amely felvette a harcot a terrorizmussal

– vallja Jair Netanjahu, majd leszögezte, hogy Magyarország a demokrácia útját választotta. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!