Gyerekei szeme láttára késelte halálra párját egy férfi

Vágólapra másolva!
A 34 éves Ramon Joseph Rivast gyilkossággal és gyermekek veszélyeztetésével is vádolják, miután halálra késelte barátnőjét, Jessica Marie Tinocót. A gyilkosságkor a nő 5 gyermeke is otthon volt, akik félelmükben elbújtak és hívták a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Ramon Joseph Rivas barátnőjét, Jessica Marie Tinoco-t egy veszekedést követően szurkálta meg közös házukban a barátja, miközben több gyerek is szemtanúja volt a támadásnak. A gyerekek órási lélekjelenlétet tanúsítottak, ugyanis amellett hogy hívták a rendőrséget, kifutottak a ház elé és ott várták a segítséget. A hatóságok megerősítették, hogy Rivast végül elfogták az Egyesült Államokban, a kaliforniai Simi Valley-ben lévő otthonában - számolt be a Mirror.

A kiérkező rendőrök szörnyű látvánnyal szembesültek, ugyanis a nő agyon volt szurkálva.  

A nő azonnali orvosi ellátásban részesült, de hiába szállították kórházba, belehalt a sérüléseibe.

A kaliforniai Simi Valley-ben élő Rivas jelenleg a Ventura megyei felsőbíróság előtti hétfői megjelenését követően óvadék hiányában a rácsok mögé zárták. Az ellene felhozott vádakat október 30-án egy bíróság tárgyalás során tisztázhatja.

image

A nő megemlékezésére, több mint 100-an mentek el.  

A gyászoló barátok és családtagok egy „tiszta szívű” nőre emlékeztek, akinek egyetlen hibája az volt, hogy túlzottan törődött azokkal, akiket sokan méltatlannak tartottak a nő kedvességére

- mondta az egyik gyászoló.

Október a családon belüli erőszakkal kapcsolatos tudatosság hónapja, és a Ventura Kerületi Ügyészség felszólított mindenkit, aki családon belüli erőszaktól szenved, hogy kérjen segítséget. Azt mondták a KTLA Newsnak, hogy az áldozatok vagy a túlélők személyesen vagy e-mailben, telefonon vagy szöveges üzenetben fordulhatnak a Ventura Megyei Családi Igazságügyi Központ áldozatsegítőjéhez.

A megdöbbentő statisztikák azt mutatják, hogy

 a kaliforniai nők 34%-a él át családon belüli erőszakot élete valamely szakaszában, 

a Családon belüli Erőszak Elleni Nemzeti Koalíció szerint. 

2018-ban a családon belüli erőszak az összes bejelentett erőszakos bűncselekmény 20%-át tette ki, 

az összes gyilkosság és öngyilkosság 65%-a pedig közeli partnert érintett.

Az NCADV azt is feltárta, hogy ezekben a bűncselekményekben az áldozatok 96%-a nő volt - írják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!