Ketten meghaltak, miután egy második világháborús repülőgép lezuhant Finnországban

Illusztráció 80. D-Day Évforduló Normandiában
Illusztráció 80. D-Day Évforduló Normandiában
Fotó: Artur Widak
Vágólapra másolva!
Egy második világháborús repülőgép lezuhant Finnországban, Helsinki közelében, két ember halálát okozva. A gépet nemrég adták el egy német cégnek, és Németországba tartott, amikor röviddel a felszállás után kigyulladt és lezuhant.
Vágólapra másolva!

A SNJ-3 típusú repülőgép eredetileg 1942-ben készült, és az Egyesült Államok haditengerészete, valamint a brit Királyi Légierő használta a háború idején. A géptípus első repülésére 1935-ben került sor, és összesen hat különböző változatban gyártottak.

A gép két utasa meghalt, amikor a gép lezuhant
A gép két utasa meghalt, amikor a gép lezuhant (Fotó: Lehtikuva/dpa/Juha Tamminen)

A lezuhant gépet a 2010-es években felújították, és 2020-ban hozták Finnországba. A Finn Közlekedési és Hírközlési Hatóság repülőgép-nyilvántartása szerint a gépre csak október 3-án adtak ki nemzetközi légialkalmassági bizonyítványt, amely három évig érvényes. A gépet modern navigációs és kommunikációs rendszerekkel is felszerelték. Radar és transzponder is volt rajta, írta a Bild.

A baleset okai egyelőre még nem tisztázottak, és az áldozatok kilétét sem hozták nyilvánosságra. A lezuhanás helyszíne a hobbirepülők körében népszerű Räyskälä repülőtér volt, amely 80 kilométerre található Helsinkitől.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!