Kigyulladt egy iskolabusz Bangkokban, 25 ember meghalt

Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett, majd kigyulladt egy iskolabusz a thaiföldi főváros, Bangkok külterületén, az utasok közül 25-en meghaltak - közölték a helyi hatóságok és a mentők.
Vágólapra másolva!

A 44 utast szállító buszon diákok és tanáraik utaztak a központi Uthaithani tartományból Bangkokba iskolai kirándulásra. Egy mentőtiszt beszámolója szerint 

a jármű defektet kapott, nekicsapódott egy korlátnak, majd kigyulladt

- mondta Szurija Dzsungrungruengkit közlekedési miniszter a helyszínen újságíróknak Pathumthani tartományban, a főváros északi elővárosában.

A hatóságok még nem tudják megerősíteni a halálos áldozatok számát, mert nem fejezték be a helyszíni vizsgálatot
Fotó: AFP / Manan VATSYAYANA / AFP

Anutin Csarnvirakul belügyminiszter közölte: 

A hatóságok még nem tudják megerősíteni a halálos áldozatok számát, mert nem fejezték be a helyszíni vizsgálatot, de a túlélők száma alapján 25 ember halálát feltételezik.

A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint az egész busz lángba borul, és a járműből hatalmas fekete füst árad. A diákok életkora és egyéb adatai egyelőre nem ismertek.

Thaiföldön nagyon rossz a közlekedésbiztonság, a régi járművek és a rossz utak mind hozzájárulnak a halálos balesetek magas számához - írja a BBC.

A hatóságok még nem tudják megerősíteni a halálos áldozatok számát, mert nem fejezték be a helyszíni vizsgálatot
Fotó: AFP / Manan VATSYAYANA / AFP

Áprilisban arról is írtunk, hogy menet közben gyulladt ki egy diákokat szállító iskolabusz Krassó-Szörény megyében. Augusztusban egy munkásokat szállító autóbusz gyulladt ki Tarnaörs határában; senki sem sérült meg.

Szörnyű buszbaleset történt a dél-afrikai Limpopo tartományban is: negyvenöt ember meghalt és többen súlyosan megsérültek. A busz vezetője elveszítette az ellenőrzést a jármű fölött, és az lezuhant egy hídról, majd kigyulladt a hegyoldalban.

Arról is beszámoltunk tavaly, hogy kigyulladt az angol focicsapat busza, egy magyar válogatott focista is a járművön volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!