Letarolta a kikötőt Tunéziában a szaúdi herceg 35 milliárdos szuperjachtja - videó

szuperjacht,ütközés,Tunézia
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Egy tunéziai kikötőnek csapódott a szaúdi herceg 70 millió font vagyis csaknem 35 milliárd forint értékű szuperjachtja pénteken, az a hajó, ami egykor Donald Trump tulajdonában állt, és amit az 1983-as Bond-film lehetett látni. A luxusjachton 11 kabin található, valamint egy kórház műtővel.
Vágólapra másolva!

Dokknak ütközött egy szaúdi herceg méregdrága szuperjachtja Tunéziában pénteken, hatalmas károkat okozva. A körülbelül 35 milliárd forintot érő Benetti luxusjacht a tunéziai Bizerte kikötőjének csapódott - írja a The Sun.

A Kingdom 5-KR nevű 1768 GT típusú szuperjacht orral ment neki a dokknak, aminek következtében a hajó kiment a partra.

Súlyos kár keletkezett a jachtban és a parton is.

A hajó nem tudott időben megállni

 - mondta egy szemtanú. Nyomoznak az ügyben. A hajó tulajdonosa Al-Waleed bin Talal szaúdi herceg, korábban Donald Trumpé volt, aki 1988-ban Trump Princess-re nevezte át a jachtot.

Az olasz Benetti hajóépítő vállalat 1980-ban majdnem 100 millió dollárért vagyis majdnem 37 milliárd forintért építette meg a jachtot Adnan Khashoggi szaúdi milliárdos fegyverkereskedő kérésére, aki Nabilának nevezte el. Ezután lehetett látni az 1983-as James Bond-filmben, a Never Say Never Again-ben.

Nemrég felrobbant és elsüllyedt egy luxusjacht Los Angeles partjainál - videó. A 120 méteres luxusjachtról egy tűzijátékot lőttek fel, ezt követően történt a robbanás. A hajón egy tonna tűzijáték volt. A hatóságok szerint 1000 lőszer is volt a fedélzetén. Azt is közölték, hogy két ember tartózkodott a jachton. Mindketten túlélték a balesetet, egyikük könnyebb sérüléseket szenvedett. Augusztusban egy brit milliárdos szuperjachtja 22 emberrel a fedélzetén süllyedt el Szicília partjainál. Hét eltűnt ember után kutatott az olasz parti őrség. Egy erős, úgynevezett "légzuhatag" típusú széllökés miatt borult fel a jacht. Egy felvétel is előkerült arról, hogy a hatalmas vihar elnyeli a jachtot. Mallorca szigeténél pedig egy jacht hirtelen megtelt vízzel és süllyedni kezdett. A fedélzeten öt ember volt, köztük egy német házaspár és a kisfiuk. Nem világos, hogyan tört be a víz a járműbe. A jachtból eddig nem szivárgott ki üzemanyag vagy motorolaj. A jacht legénységét visszavitték a mallorcai Port Adriano kikötőbe, ahonnan útnak indultak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!