Komoly figyelmeztetést kapott a NATO új főtitkára Oroszországból

Volodimir Zelenszkij (J) Ukrajna elnöke és Mark Rutte NATO-főtitkár (K) egy fotóhoz pózol a kijevi megbeszéléseik előtt (Fotó: AFP)
Volodimir Zelenszkij (J) Ukrajna elnöke és Mark Rutte NATO-főtitkár (K) egy fotóhoz pózol a kijevi megbeszéléseik előtt (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Az új NATO-főtitkárnak emlékeznie kell a történelemre, és le kell mondania az Oroszországgal szembeni agresszív útról. Erről beszélt egy orosz képviselő.
Vágólapra másolva!

Az újonnan kinevezett NATO-főtitkárnak, Mark Rutténak emlékeznie kell a történelemre, és fel kell hagynia az Oroszországgal szembeni agresszív magatartással – jelentette ki Leonyid Ivlev, a krími régió képviselője, tartalékos vezérőrnagy a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában.

Oroszországnak megvannak a saját nemzeti érdekei, beleértve a geopolitikai és katonai-stratégiai érdekeket is, amelyeket figyelmen kívül hagyni próbáltak mások mellett Napóleon és Hitler is, de mindannyian nagyon és visszafordíthatatlanul tévedtek – tette hozzá a politikus.

Az agresszorok útján széles léptekkel haladva Rutte azt kockáztatja, hogy megszégyenül

– mondta.

A parlamenti képviselő szerint Rutte az Egyesült Államok által kiadott mandátumot teljesíti a szövetség vezetői posztján. Mi több, az új főtitkár még arra sem vette a fáradságot, hogy tanulmányozza a blokk alapszabályát, amely többlépcsős folyamatot ír elő az új országok csatlakozására – szögezte le.

Emlékeztetőül: Mark Rutte, Hollandia volt miniszterelnöke október 1-jén foglalta el a NATO-főtitkári székét. Mint arról korábban írtunk, Mark Rutte a NATO új vezetőjeként első külföldi látogatására Kijevbe érkezett, hogy támogatásáról biztosítsa Ukrajnát az orosz-ukrán háború harmadik évében. Rutte kijelentette, hogy a fegyvergyártás növelését prioritásként fogja kezelni.

Ukrajna egy napon tagja lesz az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, és Oroszországnak nincs vétójoga

– mondta Rutte Kijevben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!