A világ legrövidebb randijára büszke egy nő, aki nem érezte a kémiát, ezért gyorsan lelépett - videó

FRANCE - THE DATING APPLICATION TINDER
Képünk illusztráció!
Fotó: Hans Lucas via AFP
Vágólapra másolva!
A 32 éves Maggie Smith döbbent csendben sétált vissza az autójához a valaha volt legrövidebb első randija után. Az alabamai nő felöltözött, kisminkelte magát, és egy étterembe indult vacsorázni valakivel, akit egy társkereső alkalmazáson ismert meg. Hetek óta sms-eztek és telefonon is beszéltek, de ez volt az első hivatalos randevújuk. A randi azonban kevesebb mint két percig tartott: a férfi egyszerűen csak közölte vele, hogy nem érezte azt, amit kellett volna és elsétált. A megalázott lány egy videóban osztotta meg a történetét a TikTokon.
Vágólapra másolva!

Egyszerűen nem érzem azt, amit kellene

- ezt mondta a randipartnere Smithnek, majd elsétált. A nő összetört. 

Tapasztalatait a TikTok-on osztotta meg, ahol a videója 11,6 millió megtekintést ért el, és heves reakciókat váltott ki. 

Sok kommentelő támogatta Smith-t, mások viszont kegyetlenek voltak. A kommentelők megvitatták, hogy rendben van-e, hogy egy randit idő előtt befejezzenek, és ha igen, milyen körülmények között. 

Párkapcsolati szakértők szerint Smith rövid randija jól érzékelteti, hogy a modern randizás mennyire felszínessé vált. Egy kommentelő ezt írta:

Van valami mélyen fájdalmas abban, ha valaki felületesen ítélkezik, és még csak esélyt sem ad a másiknak. A társkereső alkalmazások megváltoztatták azt, ahogyan egymással bánunk. Ez egy probléma. 

Smith azt mondja, hogy ő nyíltan beszélt arról, hogy hogyan néz ki jóval azelőtt, hogy személyesen találkoztak volna. 

Több teljes testet ábrázoló képe is volt a társkereső alkalmazás profilján, és a telefonbeszélgetéseik során is elmondta a randevúpartnerének, hogy ő molett alkat, de a férfi azt mondta, hogy ez nem zavarja.

Így amikor a férfi azonnal visszautasította őt, ráadásul a kint várakozó emberek csoportja előtt, az nagyon megalázó érzés volt számára.

Nem mintha összetört volna a szívem. Csak nagyon zavarban voltam, hogy besétáltam ebbe az étterembe, és ez történt.

Smith csendben hazavezetett. Amikor megérkezett, felvett egy videót, amelyen a randevúról beszél, hogy elküldje egy barátjának. Később azonban úgy döntött, hogy a TikTok-ra is felteszi - és másnap reggel megdöbbenve tapasztalta, hogy egy éjszaka alatt mennyi figyelmet kapott.

Smith videója vitát váltott ki a randizási etikettről

Egyesek szerint a férfi helyesen cselekedett, amikor a randi elején visszautasította a nőt, hogy ne vesztegesse tovább az idejét. Mások szerint ettől függetlenül bunkóság volt. Smith mindkét oldalt megérti, de úgy gondolja, hogy bárhogyan is történt, amit a férfi tett, az bántó volt. 

Párkapcsolati szakértők szerint Smith élménye nem példa nélküli az online társkeresés korában. 

A társkereső alkalmazások elterjedtségének köszönhetően az emberek megszokták, hogy azonnal megítélik az embereket. Az emberek felszínes tulajdonságok alapján választják ki és vetik el a potenciális partnereket, mivel megannyi lehetőség áll rendelkezésre. 

Mióta a története vírusszerűen elterjedt, Smith azt mondja, törölte a társkereső alkalmazásokat a mobiljáról. Még mindig keresi a szerelmet - számolt be róla az USA Today.

Azt reméli, hogy a tapasztalata emlékeztetőül szolgál az embereknek, hogy méltósággal bánjanak azokkal, akikkel randiznak. 

@mcgonagallsays

I think I’m going to be taking a break from dating. I just can’t do this anymore.

♬ original sound - Mags | 🎀✨

Száz levélváltás közül alig néhányból lesz randevú, de ekkor is jöhet kínos vagy ijesztő meglepetés: hamis profilokról, szexista üzenetekről, nyomulós perverzekről meséltek az Origónak nyilatkozó fiatal társkeresők.

Arról is írtunk nemrég, hogy egy férfi elképesztő indokkal nem akart fizetni az első randin. A megalázott lány egy videóban osztotta meg a történetét.

Korábban arról is írtunk, hogy titkos tesztet használ a gamer lány az első randin. Gyorsan kiderül belőle, hogy van-e értelme foglalkozni a hódolóval. Arról is beszámoltunk, hogy egy arizonai nő egy társkereső oldalon megismert férfinak 10 hónap alatt több mint 159 000 szöveges üzenetet küldött egyetlen randi után.

Az online társkeresés erősen vizuális sportnak mondható, a szolgáltatások egyre csak dobálják fel a keresési paramétereknek megfelelő vagy rejtélyes algoritmusok által ajánlott személyeket. 

Ennek megfelelően érdemes előnyösebb profilképet beállítani a szolgáltatásokban, hiszen döntő az első benyomás abban, hogy mennyi kapcsolatfelvételi kísérletre lehet számítani.

A sajátosság miatt a hazánkban is népszerű Tinder most új funkciót indít, mesterséges intelligenciás technológiával segít kiválasztani egy frissen készített szelfi és a telefonon lévő régebbi szelfik közül, hogy melyiket érdemes beállítani profilképnek a szolgáltatásban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!