Lengyelországban került elő egy Angliából ellopott kotrógép

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy nemzetközi akció keretében egy, az angliai Dorsetből ellopott kotrógépet 1900 kilométerrel messzebb, Lengyelországban találtak meg. Ez csak az egyike az elmúlt 18 hónap során lefoglalt munkagépeknek.
Vágólapra másolva!

Egy dorseti építkezésről ellopott kotrógépet öt hónappal később és 1900 kilométerrel távolabb, egy délkelet-lengyelországi kisvárosban találtak meg. A dorseti rendőrség még április 1-jén kapott bejelentést arról, hogy a Ferndown nevű kisvárosban elloptak egy Hitachi és egy JCB kotrógépet. 

A Hitachi kotrógépet a múlt hónapban sikerült megtalálniuk a lengyelországi Pruchnik területén 

- közölte a dorseti rendőrség. 

Már intézkedtek arról is, hogy az visszaszállításra kerüljön az Egyesült Királyságba, és visszaadják azt jogos tulajdonosának. A Lengyelországi Pruchnik egy kevesebb mint 4000 lakosú vidéki kisváros, ami körülbelül 32 kilométerre fekszik az ukrán határtól. Ha a kotrógépet szárazföldi úton szállították a tolvajok, akkor valószínűleg Franciaországon, Belgiumon, Hollandián és Németországon keresztül érkezett meg Lengyelországba. Az ellopott munkagép tulajdonosa elmondta, hogy: 

Fejlesztőként az elmúlt évben keményen sújtottak minket a lopások. Nagyon örülünk, hogy sikerült visszaszerezni ezt a gépet. Ez a rendőrség által végzett munka bizonyítéka, és remélhetőleg emlékeztetőül szolgál majd a tolvajoknak, hogy a lopott tárgyakat még az országhatárokon túl is fel lehet és fel is fogják kutatni.

Kate Schofield PC, a dorseti rendőrség munkatársa elmondta: 

A nyomozás folyamatban van, hogy azonosítsuk az elkövetőket, és felelősségre vonjuk őket a bűncselekményekért. Mindent megteszünk annak a második kotrógépnek a felkutatására is, amelyet szintén április 1-jén loptak el.

Andrew Huddleston felügyelő a Nemzeti Vidéki Bűnözés Elleni Egységtől elmondta, hogy a lopás azt mutatja, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés az Egyesült Királyság mezőgazdasági és építőipari ágazatát veszi célba. Hangsúlyozta, hogy ez csak az egyike az elmúlt 18 hónap során nemzetközileg lefoglalt gépeknek - írja a Guardian.

Korábban arról is írtunk, hogy közel 30 milliós értékben lopott munkagépeket egy öttagú társaság egy lajosmizsei telephelyről. Szintén nagy értékben lopott munkagépeket három kőműves Leányváron, akik nem voltak megelégedve a munkadíjjal, és így akarták kiegészíteni. Tavaly tavasszal pedig külföldről lopott munkagépeket kínált eladásra kedvező áron egy banda. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!