Több milliós kárt okoztak mosómedvék egy családnak

Vágólapra másolva!
Egy mosómedvecsalád költözött be egy család otthonába és ezzel több milliós kárt okozott nekik. A biztosító nem fizeti ki az okozott károkat, a család pedig az otthona elhagyására kényszerült.
Vágólapra másolva!

Mosómedvék tettek kárt egy brooklyni család, Alice Zaslavsky és lányai, Claire és Paige otthonában, ahol a mosómedvék nem csupán ott végezték a dolgukat, hanem elrágták a vezetékeket és megrémítették a család 9 éves kislányát is.   

Becslések szerint több mint 30 millió forintos kár keletkezett a három hálószobás lakásban, a család biztosítója nem fedezi a károkat. 

A probléma akkor kezdődött, amikor a város a két házzal arrébb található szomszédjuknál munkabeszüntetést tartott, ekkor költözhetett be a mosómedve család abba az üresen álló területre. 

Egy éjszaka arra ébredt a család, hogy egy mosómedve arcát bámulják, aki lelógott az egyik ajtólapról

 - olvasható a perre küldött anyagokból. 

A mosómedvék átrágták a fűtő, szellőztető és légkondicionálásra szolgáló csöveket, elektromos vezetékeket, kárt tettek a szigetelésben és a festésben is. 

2023. szeptemberében a család jogi lépéseket kezdeményezett, ahol a bíróság úgy döntött, hogy a háztulajdonosaknak le kellett zárniuk minden hozzáférési pontot és még emellett 360 ezer forintért kellett szakembereket hívniuk a mosómedvék eltávolítására. 

image

Az öt mosómedve kölyköt és az anyjukat elfogták a padláson, és visszaengedték őket a természetbe Long Island-en.  A lakás jelenleg lakhatatlan, így a családnak el kellett költöznie, mert mérgezésveszélyes jelenleg a terület.  A biztosítóval azóta is jogi vitákban állnak, mert nincs annyi pénzük, hogy elvégezzék a lakásuk felújítását. 

Korábban arról írtunk, hogy egy brit házaspár a kilátás miatt vette meg otthonát, ám nem számítottak arra, hogy rögtön elveszítik a szép kilátást az oda épített fémszerkezet miatt.  

Még egy híres ember, a ChatGpt megalkotója is kártérítési vitába került, amikor az otthonát nem az általa elvárt módon építették fel. Techipari nagyágyú emberhez méltóan Sam Altman sem filléreskedett a házvásárláskor, a ChatGPT chatbotról közismert OpenAI vezetője jelenlegi árfolyamon 9,65 milliárd forintnak megfelelő 27 millió dollárért vett 2020 elején egy vadiúj luxusházat San Francisco egyik legfrekventáltabb részén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!