Ez lehet a bizonyíték a Nagyláb létezésére

Vágólapra másolva!
Egy vadász azt állítja, sikerült rögzítenie a Nagyláb nevű emberszabású szörnyeteg hangját. Az észak-amerikai erdőségek élőlényéről gyakran szólnak híradások, ám létezését eddig még nem sikerült bizonyítani.
Vágólapra másolva!

Az észak-amerikai kontinenshez kötött Nagyláb legalább olyan híres élőlény, mint a himalájai jeti, ráadásul sok közös vonásuk is van. Mindkettőt hatalmas termetű, szőrös, emberszerű élőlénynek írják le, azonban egyértelműen szörnyetegnek tűnnek, melyekkel jobb vigyázni. Közös továbbá az is bennük, hogy bár számtalanszor bukkantak már velük kapcsolatos közvetett bizonyítékokra – lábnyomokra, szőrdarabokra –, létezésüket eddig senkinek nem sikerült kétséget kizáróan igazolnia.

Képkocka Roger Patterson 1967-ben készített filmjéből a Nagylábról, amit állítólag a Sziklás-hegységben kapott lencsevégre
Fotó:  YouTube/Top Fives

A közösségi médiafelületek ugyanakkor elhozták a szörnyvadászok aranykorát. Számos közösség szervezőik online, amelyben a csatlakozók megoszthatják az állítólagos Nagylábról készült kép- és hang, illetve videofelvételeiket, annak reményében, hogy valamelyik bizonyító erejű lehet a fenevad létezésére.

Egy ilyen esetre irányult most a figyelem: egy 57 éves férfi azt állítja, hogy hiteles bizonyítékot szerzett Nagylábról, ugyanis sikerült felvennie a szörnyeteg hangját – számol be arról Bors.

Az 57 éves Charlie Raymond élete kegutóbbi három évtizedét annak szentelte, hogy kutasson a fenevad után. Kentuckyban egy erdő szélére költözött és különböző helyeken hangfelvevő eszközöket rejtett el, hogy sikerüljön felvennie Nagyláb hangját. Az elmúlt években rengeteg hangfelvétele gyűlt össze, nemrég pedig kielemezte azokat. Az egyiken olyan hangokat tapasztalt, amire nincs semmilyen racionális magyarázat.

Az egyik hanganyagban ugyanis hallható, ahogy egy nagyméretű élőlény hangosan fújtat. 

A DailyStar szerint ez olyan, mintha Nagyláb épp születésnapi tortáját fújta volna el a Pine Ridge nevá erdőben. Ráadásul a vadász birtokába került egy másik hangfelvétel is, amitől az eset csak még rejtélyesebbé válik.

Az utóbbi felvételen hallható suhogást ugyanis egy másik szörnyvadász rögzítette néhány évtizeddel korábban, egy egészen más helyszínen, a Sierra Nevada-hegységben. Magyarázatot azóta sem találtak rá a kutatók.

A férfi szerint a két felvétel hanganyaga egyező. Biztos benne, hogy 

nem emberi hangokról van szó, ráadásul a két hangfelvétel készítését fél évszázad és óriási földrajzi távolság választja el egymástól.

Charlie Raymond elébe ment azoknak a vélekedéseknek, amik szerint csak figyelmet szeretne magára irányítani, esetleg csaló, aki manipulált hanganyagokkal házal. Azt mondta: teljesen biztos a felvételek hitelességében, ezért is merte azokat nyilvánosságra hozni. Ha hazudna vagy csalna, végérvényesen elveszítené hitelességét a Nagyláb létezését elhivatottan kutatók körében és a nyilvánosság előtt is.

Azt is mondta: sokan valószínűleg csak akkor hinnék el Nagyláb létezését, ha látnák a testét, ő azonban nem tudná megölni a lényt akkor sem, ha végre személyesen is rábukkanna.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!